Avtal. Johan Eclundh från Aktiviteter Sverige med Johan Silander, enhetschef simhallen. Foto: Susanne Lindqvist

Nya vattenattraktioner – för jämnan

Vad sägs om uppblåsbara vattenattraktioner, som byts ut regelbundet? Det ska bli verklighet i och med Bro simhalls samarbete med Aktiviteter Sverige.

  • Publicerad 15:00, 23 maj 2019

– På påsklovet hyrde vi in en uppblåsbar hinderbana som blev väldigt populär. Men det här samarbetet med Aktiviteter Sverige innebär en ny ingång för badleksaker som inte har funnits förut, berättar Johan Silander, enhetschef för simhallen.

I stället för att köpa en vattenmodul som besökarna snart tröttnar på, eller hyra in för bara någon vecka åt gången, skapas nu ett abbonnemang som gäller hela året. Klätterberg, hamsterhjul, rutschkanor och andra uppblåsbara kommer att bytas ut ungefär varje eller varannan månad, innan besökarna har hunnit tröttna på dem.

– Vi tycker att det här är en jättebra grej. Besökarna får testa många olika saker på ett år och vi kan använda pengarna smartare. Det känns som en väldigt bra idé som Aktiviteter Sverige har kläckt, säger Johan Silander.

Minst en modul på plats

Han berättar att det är dyrt att köpa in modulerna, och det finns för få att hyra sett till efterfrågan.

– Hinderbanan ville vi egentligen hyra till novemberlovet, men vi fick inte loss den förrän till påsklovet.

Med abbonnemanget kommer det alltid att finnas en vattenattraktion på plats, och till loven kan de komma att komplettera med ytterligare en inhyrd.

Måste kunna simma

Vattenattraktionerna kommer att vara i den stora bassängen, vilket innebär att man måste vara simkunnig för att få nyttja dem.

– De kan vara roliga för alla åldrar, för alla som vill prova. Förhoppningen är att besökarna ska tycka att det är roligt.

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt