Vision. Vallentuna kommun har kommit fram till en ny vision. Foto: Rolf Andersson

Nya visionen klar - ska marknadsföra Vallentuna

Visionen om en småstad ersätts med en ny vision om tillväxt och mod. Vallentuna kommuns nya vision är färdig.

  • Publicerad 22:04, 13 apr 2018

Att Vallentuna kommun jobbat fram en ny vision under en tid har Vallentuna Nyheter skrivit om tidigare.

LÄS MER: Nya visionen: Vallentuna ligger i centrum och får "hela världen som granne"

Den gamla visionen, "Med det goda småstadslivet i en nära och högt värderad natur- och kulturbygd bidrar Vallentuna kommun aktivt till en växande och hållbar storstadsregion", kändes helt enkelt för blygsam.

– Den var lite mer småstad. Vallentuna var kanske lite mer försiktig då, säger Henrik Kelfve, kommunikationschef.

– Vi ligger mitt i en av världens mest intressanta tillväxtregioner mellan Uppsala och Stockholm och med Arlanda intill. Vi är verkligen en diamant som behöver slipas.

Vässa marknadsföringen

Nu är det klart att den nya visionen blir: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer". Tanken är att vässa marknadsföringen av kommunen.

– Det är vad Vallentuna står för och var man är på väg. Vi vill väldigt gärna att den skapar en tillhörighet. Vi ska göra allt vi kan för att det ska löna sig att vara modig och testa nya saker. Människor ska kunna växa här, säger Kelfve.

Småstadslivet, försvinner det nu?

–Nej, det skulle jag inte säga. Vi har alla förutsättningar att växa, men vi ska inte göra som andra kommuner och mäta vår framgång i om man får en välkänd butikskedja eller hur höga hus man bygger, säger Henrik Kelfve.

– Vi behöver inte tävla mot Täby om köpcentrum. Människor vill inte välja, man vill ha urbana miljöer men också naturen runt omkring. Vi har förutsättningar för både och.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52