Vision. Vallentuna kommun har kommit fram till en ny vision. Foto: Rolf Andersson

Nya visionen klar - ska marknadsföra Vallentuna

Visionen om en småstad ersätts med en ny vision om tillväxt och mod. Vallentuna kommuns nya vision är färdig.

  • Publicerad 22:04, 13 apr 2018

Att Vallentuna kommun jobbat fram en ny vision under en tid har Vallentuna Nyheter skrivit om tidigare.

LÄS MER: Nya visionen: Vallentuna ligger i centrum och får "hela världen som granne"

Den gamla visionen, "Med det goda småstadslivet i en nära och högt värderad natur- och kulturbygd bidrar Vallentuna kommun aktivt till en växande och hållbar storstadsregion", kändes helt enkelt för blygsam.

– Den var lite mer småstad. Vallentuna var kanske lite mer försiktig då, säger Henrik Kelfve, kommunikationschef.

– Vi ligger mitt i en av världens mest intressanta tillväxtregioner mellan Uppsala och Stockholm och med Arlanda intill. Vi är verkligen en diamant som behöver slipas.

Vässa marknadsföringen

Nu är det klart att den nya visionen blir: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer". Tanken är att vässa marknadsföringen av kommunen.

– Det är vad Vallentuna står för och var man är på väg. Vi vill väldigt gärna att den skapar en tillhörighet. Vi ska göra allt vi kan för att det ska löna sig att vara modig och testa nya saker. Människor ska kunna växa här, säger Kelfve.

Småstadslivet, försvinner det nu?

–Nej, det skulle jag inte säga. Vi har alla förutsättningar att växa, men vi ska inte göra som andra kommuner och mäta vår framgång i om man får en välkänd butikskedja eller hur höga hus man bygger, säger Henrik Kelfve.

– Vi behöver inte tävla mot Täby om köpcentrum. Människor vill inte välja, man vill ha urbana miljöer men också naturen runt omkring. Vi har förutsättningar för både och.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Flera trafikolyckor senaste dygnet i Täby

Nyheter "Anpassa hastigheten och kör tidigare" Senaste dygnet skedde flera olyckor på vägarna i Täby. En person fördes till sjukhus efter en krock i Arninge. "Många har för höga hastigheter med tanke på underlaget" säger polisen.onsdag 16/1 11:08

15-åring gripen efter rån i Täby

Nyheter "Tack vare deras bild kunde vi gripa honom" Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.tisdag 15/1 15:18