Utbildning. Två nya vuxenutbildningar ska starta i Järfälla. Foto: Mostphotos

Nya vuxenutbildningar startar i Järfälla

För att fler ska vilja jobba inom vård, omsorg, förskola och fritidsverksamhet startar kommunen två nya vuxenutbildningar nu i höst.

  • Publicerad 11:40, 15 maj 2020

Det är kommunens vuxenutbildning Lärcentrum som i höst drar igång utbildningarna. Lärcentrum ligger i Jakobsberg och erbjuder sedan tidigare SFI och grundläggande och gymnasial utbildning i svenska som andraspråk samt engelska.

Det finns även yrkeskurser med praktik på en arbetsplats samtidigt som eleven lär sig svenska, samt en utbildning för vuxna med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Nu lägger man till två nya yrkesprogram där den som är intresserad kan utbilda sig till undersköterska eller barnskötare/elevassistent.

– Det är fantastiskt att Järfälla startar en egen utbildning inom vård och omsorg. Vi kan erbjuda ett nära samarbete mellan praktik och lärande, vilket bidrar till att säkra kompetensförsörjningen inom vård och omsorg framöver, säger Jenny Wilhelmsson, socialdirektör i Järfälla kommun i ett pressmeddelande.

Tre terminer långa

Yrkesprogrammet inom vård och omsorg är på gymnasienivå och en stor del av utbildningen består av arbetsförlagt lärande. Både den som redan har jobb inom vården och den som inte har någon tidigare erfarenhet kan söka till programmet.

Yrkesprogrammet barnskötare/elevassistent innebär att man efter examen kan söka arbete inom förskola eller fritidsverksamhet.

Båda utbildningarna är tre terminer långa, och börjar den 3 augusti 2020. Sista ansökningsdag är den 7 juni, och görs via Lärcentrums hemsida.

Lärcentrum

Ligger i Jakobsberg

Erbjuder undervisning på både dagtid och kvällstid

Den som vill söka något av yrkesprogrammen kan gå in på jarfalla.se/larcentrum

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt