Hemmet för gamla i Enskededalen. Foto: Holger Ellgaard/Wikipedia

Nyanlända flyttar in i Hemmet för gamla

Delar av Hemmet för gamla i Enskededalen är inte anpassat för äldrevård, enligt Arbetsmiljöverket. Nu ska nyanlända familjer flytta in istället.

  • Publicerad 16:35, 2 mar 2018

Hemmet för gamla vid Gamla Tyresövägen i Enskededalen har varit äldreboende sedan 1895 – med senaste tillbyggnaden gjord 1961. Nu har Arbetsmiljöverket dömt ut att delar av lokalerna används som vård- och omsorgsboende. Därför planerar staden att göra om de delarna till ett 60-tal tillfälliga genomgångsbostäder för nyanlända familjer.

– Behovet av genomgångsbostäder för nyanlända är stort och vi jobbar ständigt med att se över vilka lokaler som kan vara aktuella som tillfälliga boenden och nu blev det här aktuellt, säger Anna Mölgård, Stockholms stad samordnare för bostäder till nyanlända.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hemmet för gamla rymmer i dagsläget två vård- och omsorgsboenden varav ett håller på att avvecklas. Just nu flyttar verksamheten i B-huset över till A-huset och enligt Anna Mölgård har alla äldre erbjudits plats där. Men vissa har ändå valt att flytta till andra boende i staden.

– Som det ser ut nu går det inte att jobba med vård i lokalerna i B-huset. Det är för trångt och för gammalt för att montera exempelvis takliftar. Men som bostäder går det utmärkt, säger Anna Mölgård.

Den 31 mars ska B-huset vara tömt, då sätter staden igång förberedande arbeten. När de första nyanlända familjerna flyttar in är inte bestämt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor guide: Sommarkul i Söderort – helt gratis

Nyheter Massor av roliga tips för hela familjen Skejta, ta en badbuss, gör en tidsresa eller åk på utflykt. Det finns massor av sommarkul i Söderort som inte kostar en krona. Vi har samlat ett gäng tips – det är bara att välja och vraka.söndag 24/6 20:00

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20