Nybohovsskolan ska växa rejält. Foto: Maja Brand

Nybohovsskolan blir fyra gånger så stor

Nu planeras en stor utbyggnad av Nybohovsskolan som ska öka kapaciteten på skolan med 700 elevplatser.

  • Publicerad 15:57, 5 feb 2018

De senaste åren har inflyttningen och barnafödandet ökat kraftigt i stadsdelen, något som resulterat i att en om- och utbyggnation av Nybohovsskolan i Liljeholmen nu ska utredas.

– Vi försöker flytta fram planeringshorisonten och har höga ambitioner för en långsiktig och hållbar planering som sträcker sig fram till 2040. Nybyhovsskolan ingår i den planeringen och vi vet att en om- och utbyggnation kommer behövas i framtiden, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Skolan har idag 200 elever i årskurserna F-6 och ska nu utredas för att kunna ta emot totalt 900 elever i årskurserna F-9.

– Det viktigaste med det här är att alla barn ska veta att det finns en skola att gå till mitt i byn nära deras hem och att det kommer bli en fin grundskola, säger Olle Burell (S).

Dagens skolbyggnad är grönklassad, enligt Stadsmuseets klassificering, vilket innebär att den har högt historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt eller konstnärligt värde. Klassificeringen innebär att ombyggnationerna måste utformas med hänsyn till den befintliga skolbyggnaden från 1969.

Rekordmånga nya skolor på gång i Stockholm– här är hela listan

Om- och tillbyggnationen som ska utredas består av en ny byggnad i två plan och ska placeras längs Hägerstensvägen och planeras stå klar tidigast 2023.

– Det kommer kosta en del. Skolan måste byggas med speciella tekniker och bra material som stänger ute bullret från E4:an. Vi räknar med att det kommer kosta cirka 450 miljoner kronor. En rejäl satsning alltså, säger Olle Burell.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i lokal i Rågsved

Nyheter ”Vi håller precis på att rökdyka” Det bolmar svart rök ur en företagslokal i Rågsved. Brandförsvaret är på plats men ännu finns ingen prognos för när branden kan släckas.onsdag 23/5 20:40

De förser hela Stockholm med blommor

Nyheter Följ med in i gigantiska blomsterhandeln i Årsta partihallar I Årsta partihandelsområde gömmer sig en hel värld av växter och blommor. Vi besökte Trädgårdshallen, Stockholms enda samlade marknadsplats för blomsterhandlare. Här hittar man allt från...onsdag 23/5 19:00