Foto: Besqab

Nybyggda lägenheterna osålda: "Tar längre tid att sälja nu"

Trots att det bara är några månader kvar till inflyttning i "Studion" i Bagarmossen står flera av lägenheterna osålda. Byggbolaget: "det går långsammare att sälja nu".

  • Publicerad 15:48, 12 jul 2017

Smålägenheterna i "Studion" på Ätravägen i Bagarmossen är så gott som färdigbyggda. I början av hösten är det inflyttning för dem som köpt några av de 63 ettorna på 32 kvadratmeter.

Men fortfarande är 12 av lägenheterna till salu. Det verkar dock inte vara något som bekymrar byggbolaget.

Trögt på bostadsmarknaden: "En mäklare uppgav till och med att priserna faller"

– Vi är inte oroliga. Studion består ju bara av smålägenheter och vi vet sedan tidigare att den här kundgruppen bestämmer sig sent eftersom de ofta är beroende av besked från skolor till exempel. Och antagningsbeskeden har ju inte kommit än, säger Staffan Grundmark, regionchef på Besqab.

– Vi tycker att vi har haft en normal säljtakt, lägger han till.

Långsammare att sälja nu

Han säger dock att läget på bostadsmarknaden ser annorlunda ut nu än för ett eller två år sedan. Det går enligt honom långsammare att sälja nu.

– Då såldes nybyggda lägenheter väldigt fort, i bland såldes väldigt många redan vid säljstarten. Nu känns det mer normalt på bostadsmarknaden.

Priset för ettorna ligger på mellan 1 950 000 och 2 620 000 kronor med en avgift på 2 350 kronor. De flesta av lägenheterna som ännu inte blivit sålda kostar över 2,4 miljoner.

60 nya små lägenheter i Bagarmossen; "Nidingsdåd" enligt grannarna

Staffan Grundmark säger att han inte tycker att de satt ett för högt pris.

– Nej, det tycker vi inte. Det är jämförbart med andra lägenheter i Bagarmossen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15