Grimsta. Parkleken Guldet i Grimsta är en av sju parklekar inom Hässelby-Vällingby som prisas för sitt klimatsmarta arbete. Foto: Erika Lundin

Nyfiken på parkleken Guldet i Grimsta? Nu kommer planen

Många barn och vuxna har lämnat önskemål om vad de vill se på park­leken Guldet i Grimsta. På tisdag presenterar trafikkontoret sitt förslag och alla får komma och tycka till.

  • Publicerad 18:16, 27 jan 2016

Folk vill gärna ha fler grillplatser, grillbord för engångsgrillar och bord och bänkar att sitta och äta vid.

Parkleken Gulden är populär och används av boende i alla åldrar. Men den är gammal och sliten och det är dags för en rejäl upprustning. Inför förändringsarbetet har önskemål från både barn, ungdomar och vuxna samlats in.

– Elever från Grimstaskolan har deltagit i dialogen om Guldet, både från årskurs fem och högstadiet. Vi har också tagit in åsikter från föräldrar, säger Eva Tångfeldt, projektledare på stadsdelsförvaltningen i Hässelby-Vällingby.

Önskar bassäng

På barnens önskelista fanns bland annat skatepark, konstgräsplan, lusthus som man kan sitta och prata i, klätterställning, studsmatta och bassäng. De vuxna har önskat en särskild småbarnsdel med saker som är anpassade för de yngre barnen.

– På sommaren används parken av många som bor i närheten. Folk vill gärna ha fler grillplatser, grillbord för engångsgrillar och bord och bänkar att sitta och äta vid, säger Eva Tångfeldt.

Vilka av sakerna som faktiskt kan bli av är det ingen som vet ännu, det presenteras på ett öppet möte i själva parkleken på tisdag.

– Då får alla som vill komma och titta och ställa frågor till de ansvariga och tycka till om förslaget, säger Eva Tångfeldt.

Tyck till!

Tisdag 2 februari klockan 17.30 kommer arkitekterna som har tagit fram förslaget till parkleken Guldet i Grimsta.

Det är ett öppet möte och alla som vill kan komma och tycka till.

Det slutgiltiga förslaget kommer förmodligen senare under våren.

Bygget är planerat att starta om ungefär ett år, i början på 2017.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt