Nytt. Vid Bromma kyrka får blomsterbutiken en ny ägare som vill satsa på blommor till kyrkogårdens besökare och fika i butiken. Foto: Mikael Andersson/Maria Hammarlund

Nygammal blomsterbutik öppnar i Bromma kyrka

Blomsterbutiken vid Bromma kyrka har fått ny ägare. Den första februari slår butiken upp dörrarna.

  • Publicerad 16:28, 23 jan 2020

Den första februari planerar den nya ägaren Maria Hammarlund att öppna sin blomsterbutik det lilla röda huset utanför Bromma kyrkas kyrkogård.

Maria Hammarlund har tidigare arbetat inom barnomsorgen. Efter flera år i samma yrke valde hon att sadla om och hoppade på en floristutbildning.

– Jag har alltid haft ett intresse för blommor, växter och naturen i stort. Hemma har jag så mycket blommor och växter att de inte får plats i min trädgård, säger nya butiksägaren Maria Hammarlund.

Kan bli kafé i framtiden

Valet att starta en butik i just Bromma kom efter att Maria hittade huset vid kyrkan. Enligt henne var platsen perfekt och huset var inte för stort eller för litet.

– Då jag kommer jobba i butiken själv kunde den inte vara för stor. Till en början var jag lite osäker om jag ens skulle göra det här, men sen hittade jag det här stället som kändes helt perfekt.

Planen är att framförallt sälja blommor som folk kan ta med sig in till kyrkoområdet. Marias tanke är att man ska kunna beställa speciella blomarrangemang eller bara köpa en blomma för att lägga vid den graven som man kommer till kyrkogården för att besöka.

– Jag vill att min butik ska vara som en mötesplats. I framtiden tänker jag att man kanske kan köpa en kaffe och bulle inne i butiken till och med, säger hon.

Planen är att ha öppet varje dag i början, för att se hur efterfrågan ser ut.