Den "nygamla" infartsparkeringen ligger norr om Jakobsberg station, mellan järnvägen och Järfällavägen. Foto: Louise Bornhall

Nygammal infartsparkering ska lösa p-brist i Jakan

En efterlängtad infartsparkering vid Jakobsbergs station har återuppstått efter att ha varit avstängd i flera år. Men parkeringen kommer ändå ryka de tillfällen då pendeltågen inte går och ersättningsbussar intar ytan.

  • Publicerad 16:32, 6 dec 2018

StockholmDirekt har tidigare skrivit om hur svårt det kan vara att knipa en p-plats nära Jakobsbergs station under vardagsmorgnar.

Men sedan ett par veckor tillbaka finns det ytterligare ett 60-tal p-platser för bilister att samsas om.

De finns på ytan mellan Järfällavägen och järnvägen precis norr om stationen, och det är en parkeringsplats från förr som återuppstått.

De senaste åren har ytan använts av Trafikverket till utbyggnaden av pendelspåren, och ersättningsbussar har avgått därifrån när pendeltrafiken varit avstängd. Något som kommer gälla även framöver.

– Parkeringsplatsen kommer att stängas av när ersättningsbussarna är i trafik. Vi hänvisar till Trafikverket för att se vilka perioder det gäller, säger Joanna Saber, trafikingenjör i Järfälla kommun.

Här kommer Trafikverket att publicera kommande avstängningar som berör parkeringsplatsen framöver. På StockholmDirekt kan du läsa om när SL stänger av pendeltågen under 2019.

P-kriget i Jakobsberg: "Måste vara där före 07.00"

Stockholm Direkt