Segerrus. Trots värme och bortamatch vann Newroz FC med 1-0 mot Värmbol FC i lördags. Foto: Emre Gungör

Nykomlingarna Newroz i divisionstoppen

Bara tre mål skiljer Newroz FC från serieledaren IFK Haninge, nio matcher in i serien. Och i veckan vankas 10-årsjubileum med grillning och fest på Bredängs BP.

  • Publicerad 16:56, 4 jun 2018

Trots högsommarvärmen blev det en härlig dag för Newroz FC:s herrlag på Värmbols IP i lördags. I 75:e minuten nickade Alan Arslan in bollen i Värmbol FC:s mål och gav Bredängslaget seriens nionde seger.

– Det var en bra helg, vi fick 1-0 trots värmen och en svår bortamatch. Vi har fått ihop ett riktigt bra kollektiv av bra spelare, som går ihop och jobbar för varandra och det ska ledarstaben verkligen ha en eloge för, säger Mattias Unal, sportchef.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Och division 2-nykomlingarna har seglat ända upp i divisionstoppen. Poängmässigt ligger de lika med serieledaren IFK Haninge med 20 poäng. Bara tre mål skiljer dem åt.

Men Mattias Unal vill inte dra några större växlar på det.

– Vi har inget storhetsvansinne, serien är inte slut än. Prio nummer ett fortfarande att säkra ett nytt division 2-kontrakt och det gör vi först när vi har nått 24-25 poäng. Vi är inte där ännu, vi vill ha det på papper, säger han och fortsätter:

– Nu tar vi en match i taget. Vinner vi börjar förberedelserna för nästa match redan samma kväll.

Är det någon speciell spelare du vill lyfta?

– I princip alla nya spelare vi har tagit in har presterat. Jag vill lyfta kollektivet – vi jobbar och krigar alla för varandra. Ingen backar för grovjobbet, för att springa och fylla vattenflaskor, det är smådetaljerna som är avgörande. Tillsammans med ledarstaben, styrelsen och definitivt vaktmästarna på Sätra IP som gör ett enormt jobb för att ge våra spelare de bästa förutsättningarna.

Framgångarna har fått effekt. Mattias Unal säger att det är mycket hype kring laget – i genomsnitt har de runt 500 supportrar på plats varje match.

Firar 10 år

I helgen väntar hemmamatch på Sätra IP mot Nora BK, men redan i veckan blir det fotbollskalas på Bredängs BP: då firar Newroz FC sitt 10-årsjubileum.

– Då är alla – Bredängsbor, Sätrabor, Skärholmsbor och Vårbergsbor – välkomna! Det kommer bli grillning, lekar och tipspromenad, A-laget kommer och visar upp sig och så kommer pojklagen ha internmatcher, säger Mattias Unal.

10 år sen starten – Bredängs Newroz växer så det knakar