Makarna Angelica och Cesar Pacha Larsson brinner för sin möbelverksamhet, där familjen, återbruk och skapande är i fokus. Foto: Cesar Pacha Larsson

Nyöppnad möbelverkstad och butik värnar om miljön

Sedan januari i år driver makarna Angelica och Cesar Pacha Larsson möbelverkstaden och butiken Like New By Us. De bojkottar massproduktionen och tar tillvara på det som redan finns.

  • Publicerad 20:00, 26 feb 2020

Mitt i Aspudden ligger den – platsen där gamla möbler får nytt liv. Sedan januari i år driver makarna Angelica och Cesar Pacha Larsson butiken och verkstaden Like New By Us. Här fixar, renoverar och säljer de möbler dagarna långa.

– Cesar är snickare, och vi har alltid renoverat möbler hemma. Massproduktionen äcklar oss, och vi har pratat om att öppna något sådant här väldigt länge. När vi hittade lokalen föll allt på plats, säger Angelica Pacha Larsson.

På bottenplan finns en hundra kvadratmeter stor verkstad, och ovanför huserar en hälften så stor butik. Kunderna lämnar oftast in sina egna möbler för renovering, men i butiken säljer makarna även renoverade möbler som får hitta nya hem. Det kan vara allt från speglar, fönsterkarmar och vitrinskåp.

– Vi är inte en butik dit människor går för att impulsshoppa. Det är möbler av fin kvalitet, och vi vill visa att vi bryr oss om möblerna. Göra något nytt och sätta vår egen stämpel på dem, säger Angelica Pacha Larsson.

Butiken är än så länge öppen ett par dagar i veckan, medan renoveringsverkstaden går het veckorna runt.

Angelica och Cesar Pacha Larsson menar att många visar ett stort intresse för verksamheten.

– Jag tror att vi har kommit förbi slit-och-släng-fasen. Intresset har ökat lavinartat för återbruk. Det beror nog mycket på klimatpåverkan, det finns en vilja att ta tillvara på det vi redan har.