Eva Wallén i nya salongen i Frösunda. Foto: Hege Hellström

Nyöppnat: Eko-frisör med mammor i fokus

Nu öppnar en helt ekologisk frisersalong i Frösunda. Frisören Eva Wallén är peppad inför nystarten efter att ha jobbat med annat i några år.

  • Publicerad 18:47, 2 feb 2018

Eva Wallén i Frösunda är utbildad frisör, men har inte jobbat i yrket på åtta år. På sin födelsedag fick hon en ingivelse.

– En röst i mitt huvud sa "jag vill bli frisör igen". Jag kände efter om det fanns något motstånd men det gjorde det inte, så nu öppnar jag salong "Tant Grön" i källaren, berättar Eva.

Hon slutade som frisör delvis för att ögonen började rinna och att händerna tog stryk. I stället blev det att jobba med barn i några år. Men så provade Eva på ekologiska produkter när hon någon gång jobbade som frisör.

– Och nu funkar det bra. Så nu har jag organiska produkter som är helt parfymfria. Det är till och med glasflaskor och man kan få refill, för plast är den värsta miljöboven.

Paus i vardagen

Men vad ska locka kunder till landsbygden i norra Vallentuna? Eva fick en idé.

– Jag har själv fyra barn och vet hur stressigt det kan vara med hämtning och lämning och mycket matlagning. Mammor sliter ganska hårt. Min tanke är att erbjuda en paus i vardagen, klippning med extra lång schamponering, fotmassage och värmekudde på axlarna.

Dessutom blir behandlingen speciell på ett annat sätt:

– Jag ska inte babbla så mycket, man ska kunna sitta och kanske sluta ögonen, det blir mindfulness och närvaro i nuet. Man ska bli fylld av energi och fortsätta vara den bästa mamman.

Är inte pappor stressade?

– Jo, det är inte så att inte pappor är välkomna, alla är välkomna. Men för att komma ut bättre måste man nischa sig. Och när det gäller mammor är det lättare för mig eftersom jag vet hur det är.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09