Extremfabrikens flaggskepp i Kallhäll ligger i en gammal fabrikslokal. När ägarna byggde den nya studion vid Fridhemsplan ville de flörta med det industriella. Foto: Daniel Flefil

Nyöppnat gym erbjuder nya tidens träning

Ett stenkast från Fridhemsplans tunnelbana ligger gymkedjan Extremfabrikens senaste tillskott. Här är det fokus på träning som aktiverar hela kroppen, menar delägarna.

  • Publicerad 16:35, 12 mar 2020

Ninjaträning eller hinderbanefys, konditionspass eller barnklasser.

Gymmet Extremfabrikens nyöppnade studio vid Fridhemsplan erbjuder träningspass i många former. Trots namnets extrema karaktär menar ägarna att allt från barn till pensionärer tränar här.

– Vissa reagerar på namnet. De kommer in och säger ”Extremfabriken, det kan inte vara något för mig”. Vi har dock träning som passar alla, säger delägaren Michael Ahlström.

Alexander Mars och Michael Ahlström öppnade Extremfabrikens flaggskepp i Kallhäll för fem år sedan. Sedan tre veckor tillbaka har gymmet alltså ynglat av sig.

"Finns ett behov"

På de grå väggarna syns skivstänger och vikter, och från taket hänger ”ninjagrepp” för de som vill träna armgång.

– Vi gjorde den här satsningen för att det finns ett behov av vår typ av träning även inne i stan, säger Michael Ahlström.

Fokus på gymmet är funktionell träning – motion som aktiverar kroppens alla delar.

– Tänk dig när du var liten och klättrade i träd. Då använde du hela kroppen. Om du går till ett gym idag och bara tränar armarna skulle du ändå inte orka klättra ordentligt. Det här är den nya tidens träning.

Delägarna har ett ledord: familjärt. De kramar, klappar och hälsar på sina kunder – både nytillkomna och stambesökare.

– En risk med att expandera är att förlora personligheten med stället. Närheten. Vi ska undvika det genom att hela tiden vara närvarande på båda platser.