Nyöppnat. Erik Wikström, Niklas Näselius och David Arvidsson öppnar Prospero på Roslagsgatan 21. Foto: Mimmi Epstein

Nyöppnat på Vasastans hetaste krogstråk

Hållbar mat efter säsong, fokus på grönt och fast meny. Nu får krogstråket på Roslagsgatan ännu ett tillskott.

  • Publicerad 13:01, 5 apr 2019

I lokalen på Roslagsgatan 21 där det tidigare låg ett kafé öppnar Erik Wikström, Niklas Näselius och David Arvidsson restaurangen Prospero. De har jobbat tillsammans i branschen tidigare, bland annat på 19 glas i Gamla stan.

– Prospero betyder fruktsam, blommande på latin och vi vill jobba i samspel med naturen och med hållbarhet, säger David Arvidsson.

På restaurangen serveras en fast sjurättersmeny som köket bestämmer, ingen á la carte, priset för den är 495 kronor.

– Det är ju vanligare på fina krogar, det här är lite som en budgetvariant av fine dining. Samtidigt är maten vi lagar på hög nivå. Vi skalar bara bort det vi tycker är onödigt, som till exempel anklever. Det finns ingen plats för det i ett modernt samhälle tycker vi. Det är bara gjort för dem som kan betala och djuren mår inte bra, säger Erik Wikström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Menyn kommer att variera och vara säsongsbetonad. Det blir svenska smaker med inspiration från hela världen "utan att det blir spretigt". Om man vill ha helvegetariskt är det inga problem.

– Eftersom mycket fokus ligger på grönsaker är det väldigt lätt för oss, säger NIklas Näselius.

Lokalen har de haft sedan i november och byggt om har de gjort själva. Att de hamnade på Roslagsgatan, ett av Vasastans hetaste krogstråk just nu, är ingen slump.

– Vi ville hit. Jag tror att det gynnar alla att det finns många ställen här. Vi är supernöjda, säger Erik Wikström.

Prospero öppnar idag, fredag 5 april.