Nybakat. I samband med Spånga julmarknad öppnade Talitas bageri. Foto: Privat

Nyöppnat surdegsbageri lockar med släktrecept

Hipsterskägg och surdegsbröd på samma gata? I december öppnade bageriet Talitas bageri på Värsta allé, som utlovar både hemliga recept och surdeg.

  • Publicerad 11:39, 19 dec 2017

Innan min moster gick bort i cancer förra året sa hon till mig att jag ska våga satsa och följa mina drömmar och att allt kommer att ordna sig.

I december öppnade nya Talitas bageri på Värsta allé i Spånga centrum, tvärs över gatan från barberaren George Maajoun.

Bakom nyöppningen står bagaren Ninos Sahin, som sadlar om efter fjorton år på Migrationsverket. Med på tåget finns också frun Maria som kommer att hjälpa till med bageriet vid sidan av jobbet som undersköterska.

– Drömmen är att vi ska fylla lokalen med hyllor av surdegsbröd, säger Maria Sahin och tittar sig om i lokalen som paret delar med Café blå vägen.

Bakar natten lång

För paret innebär nyöppningen en stor livsomställning – och nya arbetstider.

– Jag kommer att komma hit vid midnatt och baka hela natten. Jag vill att folk ska kunna komma in och köpa nygräddat på morgonen, säger Ninos Sahin som fått hjälp av Blå vägens arbetsmarknadsverksamhet att följa sin dröm.

Intresset för bakning har han till stor del fått från sin mor och moster som kom till Sverige från Libanon.

– Innan min moster gick bort i cancer förra året sa hon till mig att jag ska våga satsa och följa mina drömmar och att allt kommer att ordna sig. Varje gång jag känner att något känns svårt så minns jag hennes ord, säger Ninos Sahin.

Innan mostern gick bort hann hon dela med sig av tre hemliga familjerecept.

– Som tur är hann jag få recepten, annars hade de förlorats helt. Vilka de är kan jag inte avslöja än, men det är två söta bakelser och ett bröd, säger Ninos Sahin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm kan få färre stadsdelar

Nyheter Nya grönblå styret vill göra en stor omorganisation Det nytillträdda grönblå styret i Stadshuset har planer på att slå ihop och minska antalet stadsdelar i Stockholm. "Organisationen behöver bli effektivare".torsdag 18/10 11:24

Taket i matsalen rasade in på Brommaskola

Nyheter "Det är ett mysterium" Taket i Alviksskolans matsal har rasat in. Enligt skolans personal är ingen skadad men matsalen kommer hållas stängd på obestämd tid.torsdag 18/10 10:12