Nybakat. I samband med Spånga julmarknad öppnade Talitas bageri. Foto: Privat

Nyöppnat surdegsbageri lockar med släktrecept

Hipsterskägg och surdegsbröd på samma gata? I december öppnade bageriet Talitas bageri på Värsta allé, som utlovar både hemliga recept och surdeg.

  • Publicerad 11:39, 19 dec 2017

Innan min moster gick bort i cancer förra året sa hon till mig att jag ska våga satsa och följa mina drömmar och att allt kommer att ordna sig.

I december öppnade nya Talitas bageri på Värsta allé i Spånga centrum, tvärs över gatan från barberaren George Maajoun.

Bakom nyöppningen står bagaren Ninos Sahin, som sadlar om efter fjorton år på Migrationsverket. Med på tåget finns också frun Maria som kommer att hjälpa till med bageriet vid sidan av jobbet som undersköterska.

– Drömmen är att vi ska fylla lokalen med hyllor av surdegsbröd, säger Maria Sahin och tittar sig om i lokalen som paret delar med Café blå vägen.

Bakar natten lång

För paret innebär nyöppningen en stor livsomställning – och nya arbetstider.

– Jag kommer att komma hit vid midnatt och baka hela natten. Jag vill att folk ska kunna komma in och köpa nygräddat på morgonen, säger Ninos Sahin som fått hjälp av Blå vägens arbetsmarknadsverksamhet att följa sin dröm.

Intresset för bakning har han till stor del fått från sin mor och moster som kom till Sverige från Libanon.

– Innan min moster gick bort i cancer förra året sa hon till mig att jag ska våga satsa och följa mina drömmar och att allt kommer att ordna sig. Varje gång jag känner att något känns svårt så minns jag hennes ord, säger Ninos Sahin.

Innan mostern gick bort hann hon dela med sig av tre hemliga familjerecept.

– Som tur är hann jag få recepten, annars hade de förlorats helt. Vilka de är kan jag inte avslöja än, men det är två söta bakelser och ett bröd, säger Ninos Sahin.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Medborgarvärdarna hänger löst i Spånga-Tensta

Nyheter Stadsdelen måste spara miljoner kronor En gallring i chefsleden och en översyn av medborgarvärdarna. Det är de första åtgärderna när enheten barn- kultur- och fritid i Spånga-Tensta måste spara 5, 6 miljoner kronor.tisdag 22/1 11:49

Grönblåa vill se fler övervakningskameror

Nyheter Brommas nya verksamhetsplan ska klubbas Fler ordningsvakter, nya övervakningskameror och en trygg- och säkerhetssamordnare. Det är några av förslagen i den grönblåa majoritetens verksamhetsplan för hur Bromma ska bli en tryggare stadsdel.tisdag 22/1 11:40