Nyttigt. På Good Food står färger och näringsämnen högt i kurs, berättar kökschefen Maria Arén (i mitten). Med på bilden är xx och vd Charlotte Kornfeld. Foto: Hege Hellström

NYÖPPNAT: Tre nytillskott i Mörby centrum

Det är många som sagt ”äntligen” när Mörby Centrum fått tre nya matställen på kort tid. Vi gick på krogrunda för att höra mer om de nya restaurangerna.

  • Publicerad 14:49, 18 okt 2018

Kan mat påverka oss så att vi blir friskare? Maria Arén, kökschef på Good Food Nordic, svarar definitivt ja på den frågan.

– Jag tror på antiinflammatorisk och ren mat, utan raffinerat socker. Vi vill boosta de goda bakterierna, säger Maria Arén.

Delar lokal med gym

Restaurangen är en av flera matställen som öppnat upp i Mörby centrum i år. De öppnade i våras och ligger inne i lokalerna hos Må Bra, som har gym och sysslar med primärvårdsrehab. Att de delar lokal finns det en baktanke med.

– Är magen glad blir man även glad i sinnet. Vår tarmflora bestämmer inte bara hur vi mår i magen utan också hur vår hjärna fungerar, säger Charlotte Kornfeld, vd.

En av favoriträtterna på restaurangen är tomat- och morotssoppa med kanel, gurkmeja, ingefära och chili.

– Det roligaste är att alla åldrar kommer hit, och att alla är så nyfikna och vill prata mat, säger Maria Arén.

Nu planerar man också att hålla mat-workshops.

– En slags kunskapskvällar, säger Maria Arén.

Salladsbuffé och hembakt

Strax intill, precis utanför gallerian, ligger Albert & Jack’s, som slog upp portarna i förra veckan.

– Det har gått bra, många är glada att vi är här, säger Nils Ek som står bakom disken.

Albert & Jack´s har frukost och lunch, bland annat salladsbuffé. Men på eftermiddagen när Danderyds Nyheter är och hälsar på är det bullar som går åt mest.

– Ja, fika och hembakt bröd är en del av vår styrka. Nästa vecka blir det också grytor, soppor, paj och lasagne, säger Nils Ek.

Burgarställe. Linnea Calleberg är restaurangchef på nyöppnade Phil´s burger. Foto: Hege Hellström

Roligt med konkurrens

I lokalen intill ligger sedan augusti hamburgerrestaurangen Phil’s Burger.

– Det har gått jättebra, det har varit mer folk än förväntat, säger restaurangchefen Linnea Calleberg.

Hon berättar att den klassiska burgaren går bäst, men halloumiburgaren är en uppstickare.

Men hur är det då med konkurrensen? Kan tre restauranger ligga så nära?

– Det är bara roligt, det är så olika nischer. Vi kan hjälpa varandra, säger Linnea Calleberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Mäklarnas ilska: "Kommunen tar ner våra skyltar"

Nyheter "Vissa gånger har de tagits ner efter bara någon timme" Mäklarna i Täby menar att deras skyltar i flera år tagits ner av kommunen, nu vill de se en ändring. Men problemet är något som kommunen inte känner till.måndag 19/11 16:51

Funkisfestival i Vallentuna i helgen

Nyheter Tio artister gör upp om finalplats På lördag är det Funkisfestival på Nova. Tio bidrag ska tävla om att få representera Vallentuna i semifinalen nästa vår.måndag 19/11 12:11