Foto: Matilda Rahm

Nypremiär för kritikerrosad föreställning

Idag är det nypremiär på föreställningen Inte din baby på Blå huset i Tensta. Det är en rap-och teaterföreställning med Seluah Alsaati om kampen att stå upp för sig själv och sin egen kropp.

  • Publicerad 14:53, 13 jan 2018

Seluah Alsaati arbetar i vanliga fall som samordnare för ABF Stockholm och har sin arbetsplats i Rinkeby. Hon är även aktiv i nätverket Förorten Mot Våld och välkänd i föreningslivet i Järva. Men hon är inte bara en folkbildare, organisatör och rapartist, utan numera står hon också på teaterscenen.

– Jag vill inte kalla mig skådespelare, säger hon, men jag har skrivit historien själv. Under hela mitt vuxna liv har jag kämpat för kvinnors rätt till sina egna kroppar. Jag har hållit i självförsvar, skrivit texter och gjort låtar. Nu blev det en föreställning.

Inte din baby är en rap- och teaterföreställning, där vi får följa Seluahs kamp för att stå upp för sig själv och sin egen kropp. Hon berättar om ett förhållande som förgiftas av svartsjuka, om hur hon dras ner och tappar tron på sig själv, tills hon inser vad som behöver göras.

Den 23 oktober hade hennes kritikerrosade föreställning premiär på Lava, på Kulturhuset i Stockholm. Föreställningen är en del av Stadsteaterns satsning på dokumentärt berättande Stockholm berättar. Under hösten spelade hon en rad föreställningar på Stadsteaterns scen i Vällingby och på fritidsgårdar i Västerort.

Nu är det nypremiär och idag, den 14 januari klockan 16.00, är det Tenstas tur att få ta del av den 45 minuter långa monologen. Det finns fortfarande biljetter, men föreställningen har åldersgräns och spelas för alla över 15 år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.