FIXARNA. Bakom tredagarsfestivalen som förutom musik innehåller lopps, mat och yoga, står Joakim Stenhammar och Danny Saucedo. Foto: Maja Brand

Nytorgsfesten tillbaka – större än någonsin

Efter det lyckade återupplivande av Nytorgsfesten förra året, är det snart dags igen. Men i år väljer arrangörerna att ta det ett steg längre.

  • Publicerad 15:07, 17 maj 2018

Det var i fjol som artisten Danny Saucedo tillsammans med festivalarrangören Jocke Stenhammar återupplivade Nytorgsfesten, en festival som då inte ägt rum på tjugo år. I år återupprepar duon det lyckade konceptet – som nu blir större än någonsin, vilket Mitti var först med att berätta.

Till skillnad från i fjol, då tredagarsfestivalen ägde rum på just Nytorget, utökas nu festivalområdet för att kunna ta emot fler besökare. Den stora scenen flyttas upp till Parkteaterns scen i Vitabergsparken, och i samarbete med Restaurang Bleck kommer festivalbesökarna även kunna njuta av dagsfester och dj:s i Lilla Blecktornsparken.

Efter 20 år: nu återuppstår Nytorgsfesten

Precis som i fjol samarbetar Nytorgsfesten med Midnattsloppet, som springer via samtliga tre parker under lördagkvällen.

"Dessutom utökar vi med fler avspärrade gator runt Nytorget och fler foodtrucks och dj's. Vår tanke är att sakta men säkert bygga något liknande ett Notting Hill Carnival här på vårt Södermalm" skriver Danny Saucedo och Jocke Stenhammar i ett pressmeddelande.

Nytorgsfesten pågår 17-19 augusti.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.