Årstafältet som det är tänkt att se ut om några år. Kanske blir det ett nytt akutsjukhus här också. Foto: White arkitektbyrå

Nytt akutsjukhus kan hamna på Årstafältet

Landstingets öppnar för att möjligheten att bygga ett helt nytt akutsjukhus i Söderort. En av placeringarna som diskuterats är Årstafältet.

  • Publicerad 05:50, 24 mar 2015

Det var på måndagen som StockholmDirekt kunde berätta att det borgerliga landstingsstyret har planer på att slopa renoveringen av Södersjukhusets äldre delar för att istället bygga ett helt nytt akutsjukhus i Söderort.

"Någonstans söder om Söder"

Hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (FP) har sagt att en placering någonstans mellan Södersjukhuset och Karolinska i Huddinge vore lämpligt, utan att närmare gå in på olika alternativ.

StockholmDirekt kan nu avslöja att en av de adresser som utredningen tittar på är Årstafältet.

Landstingrådet bekräftar

Årstafältet ska byggas ut med 6 000 nya bostäder för 15 000 invånare i olika etapper. Ett sjukhus med plats för 300-400 vårdplatser skulle kunna komplettera planerna.

Paul Lindquist (M), fastighets- och investeringslandstingsråd, bekräftar att Årstafältet finns med bland de platser som kommit upp för diskussion.

– Årstafältet är ett av de alternativ som nämnts, säger han till StockholmDirekt

LÄS ÄVEN

Inte bra om nya sjukhuset drivs privat, anser Vänsterpartiet

Södersjukhuset bygg ut ytterligare med nytt akutsjukhus i Söderort

Stockholm kan få ett helt nytt akutsjukhus

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.