The new face of Farsta strand. Så här är det tänkt att se ut vid tuben om ett år. Foto: Stenvalvet/Liljewall arkitekter

Nytt äldreboende byggs helt i trä – ovanpå ett hus

Farsta strand ska få ett nytt omsorgsboende med 54 lägenheter. Och spaden sätts i marken redan i augusti. Eller, mark och mark: huset byggs ovanpå ett annat hus.

  • Publicerad 16:25, 12 jun 2018

Inrättningen kommer att heta Ersta Lydiahemmet och planeras att byggas ovanpå Farsta strands tunnelbanestation. Det blir 4 000 kvadratmeter fördelat på 54 stycken lägenheter à 30 kvadratmeter, plus en lokal åt hemtjänsten.

Det är Ersta diakoni som expanderar sin äldrevård till Farsta strand med det här omsorgsboendet. Det är en stor ideell förening som utifrån en kristen grundsyn bedriver vård.

Lydiahemmet byggs i trä med en uteplats på baksidan, och är tänkt för den pensionär som har en somatisk eller dement sjukdom, samt ett biståndsbeslut från sin kommun. Byggstart blir det i augusti 2018, och verksamheten ska vara igång mot slutet av nästa år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Mystisk fiskrens förbryllar i Gubbängen

Nyheter Stadsdelen: "Vi kommer inte göra något åt saken" Nära Gubbängens IP gjorde en person på hundpromenad en udda upptäckt. En större mängd fiskrens låg dumpad i skogen.måndag 19/11 16:30

Populärt strandbad i Söderort kan bli större

Nyheter Förslaget: Flytta gångvägen som används av cyklister En initiativ från en medborgare kan nu bli verklighet. Förslaget om en utveckling av Trekantens strandbad får tummen upp av stadsdelen.måndag 19/11 16:30