The new face of Farsta strand. Så här är det tänkt att se ut vid tuben om ett år. Foto: Stenvalvet/Liljewall arkitekter

Nytt äldreboende byggs helt i trä – ovanpå ett hus

Farsta strand ska få ett nytt omsorgsboende med 54 lägenheter. Och spaden sätts i marken redan i augusti. Eller, mark och mark: huset byggs ovanpå ett annat hus.

  • Publicerad 16:25, 12 jun 2018

Inrättningen kommer att heta Ersta Lydiahemmet och planeras att byggas ovanpå Farsta strands tunnelbanestation. Det blir 4 000 kvadratmeter fördelat på 54 stycken lägenheter à 30 kvadratmeter, plus en lokal åt hemtjänsten.

Det är Ersta diakoni som expanderar sin äldrevård till Farsta strand med det här omsorgsboendet. Det är en stor ideell förening som utifrån en kristen grundsyn bedriver vård.

Lydiahemmet byggs i trä med en uteplats på baksidan, och är tänkt för den pensionär som har en somatisk eller dement sjukdom, samt ett biståndsbeslut från sin kommun. Byggstart blir det i augusti 2018, och verksamheten ska vara igång mot slutet av nästa år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bortglömda Solberga blir allt hetare

Nyheter ✓Oväntad prisstegring ✓"Ge det fem år till och det kommer bli som Liljeholmen" Trots en svajig tid på bostadsmarknaden ökar slutpriserna i Solberga. Vi drog till den bortglömda pärlan för att ta reda på varför.tisdag 18/9 18:00

Nytt konstsnöspår kan dröja till nästa vinter

Nyheter Nu är arbetet igång i Ågesta – men tveksamt när det blir klart Två kilometer. 17 snökanoner. Och 30 miljoner idrottskronor. Jobbet med det nya konstsnöspåret i Ågesta har äntligen glidit igång, efter åratal av snack. Men det är tveksamt om det blir klart innan...tisdag 18/9 16:30