The new face of Farsta strand. Så här är det tänkt att se ut vid tuben om ett år. Foto: Stenvalvet/Liljewall arkitekter

Nytt äldreboende byggs helt i trä – ovanpå ett hus

Farsta strand ska få ett nytt omsorgsboende med 54 lägenheter. Och spaden sätts i marken redan i augusti. Eller, mark och mark: huset byggs ovanpå ett annat hus.

  • Publicerad 16:25, 12 jun 2018

Inrättningen kommer att heta Ersta Lydiahemmet och planeras att byggas ovanpå Farsta strands tunnelbanestation. Det blir 4 000 kvadratmeter fördelat på 54 stycken lägenheter à 30 kvadratmeter, plus en lokal åt hemtjänsten.

Det är Ersta diakoni som expanderar sin äldrevård till Farsta strand med det här omsorgsboendet. Det är en stor ideell förening som utifrån en kristen grundsyn bedriver vård.

Lydiahemmet byggs i trä med en uteplats på baksidan, och är tänkt för den pensionär som har en somatisk eller dement sjukdom, samt ett biståndsbeslut från sin kommun. Byggstart blir det i augusti 2018, och verksamheten ska vara igång mot slutet av nästa år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor guide: Sommarkul i Söderort – helt gratis

Nyheter Massor av roliga tips för hela familjen Skejta, ta en badbuss, gör en tidsresa eller åk på utflykt. Det finns massor av sommarkul i Söderort som inte kostar en krona. Vi har samlat ett gäng tips – det är bara att välja och vraka.söndag 24/6 20:00

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20