I vår öppnar ett nytt äldreboende i Spånga. Foto: Linda Gren

Nytt äldreboende i Spånga klart i vår

Sex avdelningar, varav fyra med fokus på demensvård blir det i Spångas nya äldreboende Villa Solhem. I mitten av april är det dags för inflytt.

  • Publicerad 12:03, 30 jan 2019

Färger och inredning i Vardagas boendekoncept ska underllätta för demenssjuka att orientera sig och grundar sig i forskning, uppger företaget på sin hemsida. Foto: Vardaga

Det är vårdföretaget Vardaga som kommer att driva det nya äldreboendet. Den 15 april ska de boende börja flytta in – ett halvår senare än planerat.

– Orsaken till förseningen var en oförutsedd marksanering som behövdes innan bygget kunde komma igång, säger Eric Tapper, pressansvarig på Ambea, Vardagas moderbolag.

Men nu börjar det bli färdigt. Sex avdelningar med totalt 57 platser blir det i den nybyggda fastigheten. Fyra av avdelningarna blir demensboende. Inredningen är gjord enligt Vardagas boendekoncept som går ut på att skapa en hemtrevlig miljö där färger och möbler är anpassade för att underlätta för personer med demenssjukdom.

Späckat aktivitetsschema

Platserna kommer att läggas ut och bli sökbara den närmsta veckan, men det är redan flera som har hört av sig och visat intresse, enligt Karin Johansson, blivande verksamhetschef på Villa Solhem.

Och de som flyttar in kommer inte att ha tråkigt.

– Vi har en aktivitetsansvarig som bara kommer att jobba med aktiviteter. Från att fixa hår och naglar till att ordna trubaduraftnar och nobelmiddagar, säger Karin Johansson.

Alla över 65 år som har ett biståndsbeslut om behov av särskilt boende kan söka lägenheterna.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Glöm Åre! Så maxar du sportlovet på hemmaplan

Nyheter Fixa fjällenfeeling i Västerort och Järfälla Tö i stället för snö är status i Stockholm just nu. Men den som är ute efter vintersport, naturupplevelser och äventyr behöver trots det inte bege sig långt hemifrån. Vi guidar dig till det ultimata...torsdag 21/2 16:32

Stoppat: Ingen flytt till nytt förvaltningshus Tensta

Nyheter Majoriteten drar i nödbromsen Stadsdelsförvaltningens flytt till ett sprillans nytt förvaltningshus på gamla Kämpingeskolans tomt i Tensta är inställd. Anledningen? Hyran väntas bli dubbelt så dyr jämfört med tidigare beräkningar.torsdag 21/2 15:23