Ett Östberga fritt från våld är målet med stadens nya dialogarbete. Foto: Sacharias Källdén

Nytt arbete mot våld i Östberga

Nu startar nya dialogmöten i Östberga. Den här gången handlar det om våld och staden bjuder på mat och barnpassning för att locka så många som möjligt.

  • Publicerad 12:52, 26 nov 2018

Staden ska dra igång ett nytt dialogarbete i Östberga. Förra gången handlade det om trivsel och trygghet och arbetet mynnade ut i ett kulturhus vid Östberga torg. Den här gången är temat – och målet – en uppväxt fri från våld.

Under året har ett 70-tal personer – personal, föräldrar och barn – intervjuats ute på förskolor och skolor i Östberga och på platser där man jobbar med familjer, som Familjens Hus i Högdalen.   

Fokus på små barn

Arbetet riktar sig till små barn, upp till sex års ålder, och frågan som ställts är: Vad är viktigt för att pojkar och flickor i Östberga ska få en uppväxt fri från våld? Svaren håller på att sammanställas och nästa steg är nu att bjuda in Östbergaborna till dialogmöten liknande de som hölls 2017.

Fem möten kommer att hållas med start i januari 2019, exakt datum är inte spikat ännu.  

– Vi kommer att bilda arbetsgrupper som får jobba med att ta fram förslag på hur vi kan arbeta med det här, sade Åsa Winfridsson, preventionssamordnare, på senaste nämndsammanträdet i Enskede-Årsta-Vantör.

För att göra det lättare för föräldrar med små barn att komma på mötena kommer en lättare middag att serveras och det kommer även finnas barnpassning på plats, tillade hon.

Nu är Östbergas nya kulturhus igång

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 17:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40