Ett Östberga fritt från våld är målet med stadens nya dialogarbete. Foto: Sacharias Källdén

Nytt arbete mot våld i Östberga

Nu startar nya dialogmöten i Östberga. Den här gången handlar det om våld och staden bjuder på mat och barnpassning för att locka så många som möjligt.

  • Publicerad 12:52, 26 nov 2018

Staden ska dra igång ett nytt dialogarbete i Östberga. Förra gången handlade det om trivsel och trygghet och arbetet mynnade ut i ett kulturhus vid Östberga torg. Den här gången är temat – och målet – en uppväxt fri från våld.

Under året har ett 70-tal personer – personal, föräldrar och barn – intervjuats ute på förskolor och skolor i Östberga och på platser där man jobbar med familjer, som Familjens Hus i Högdalen.   

Fokus på små barn

Arbetet riktar sig till små barn, upp till sex års ålder, och frågan som ställts är: Vad är viktigt för att pojkar och flickor i Östberga ska få en uppväxt fri från våld? Svaren håller på att sammanställas och nästa steg är nu att bjuda in Östbergaborna till dialogmöten liknande de som hölls 2017.

Fem möten kommer att hållas med start i januari 2019, exakt datum är inte spikat ännu.  

– Vi kommer att bilda arbetsgrupper som får jobba med att ta fram förslag på hur vi kan arbeta med det här, sade Åsa Winfridsson, preventionssamordnare, på senaste nämndsammanträdet i Enskede-Årsta-Vantör.

För att göra det lättare för föräldrar med små barn att komma på mötena kommer en lättare middag att serveras och det kommer även finnas barnpassning på plats, tillade hon.

Nu är Östbergas nya kulturhus igång

Så maxar du värdet på bostaden i vår

Nyheter Mäklarna ger sina bästa tips Stort utbud, kräsna spekulanter och en avvaktande marknad. Här är mäklarnas bästa tips för att nå igenom bruset och maxa värdet på din bostad vid en försäljning i vår.torsdag 25/4 7:44

Farsta håller i första olympiaden för äldre

Nyheter Udda "OS-grenar" på programmet Stockholms första seniorolympiad arrangeras på Farsta IP den 10 juni. Tävlingens grenar är bland annat tipspromenad och brännboll, men även löpning för den hurtige.onsdag 24/4 19:00