LÄMNAR. Claes Dahlén stående i dörröppningen under ett möte om Bergshamraskolans framtid. Foto: Leif Oldenburg

Nytt avhopp från Bergshamrapartiet

Först hoppade Bergshamrapartiets fullmäktigeledamot Göran Thingwall av till Moderaterna. Nu kliver även styrelsemedlemmen Claes Dahlén av partiet – men åt andra hållet.

  • Publicerad 14:31, 19 jan 2018

Solna behöver ett maktskifte.

De två senaste åren har den borgerliga Alliansen i Solna fått igenom sin budget genom överenskommelser med Bergshamrapartiet, BEP. Claes Dahlén förklarar varför han hoppar av knappt åtta månader innan valet.

– Solna behöver ett maktskifte och jag kan inte arbeta för ett parti som eventuellt kommer att stödja ett fortsatt borgerligt alliansstyre, säger han.

Bergshamrapartiets enda fullmäktigeledamot Göran Thingwall bytte nyligen fot och gick över till sitt gamla parti Moderaterna som han tidigare representerat i riksdagen. Avhoppet innebar att Alliansen nu har en knapp men säker majoritet med 31 av fullmäktiges totalt 61 mandat.

Några planer på att byta parti har inte Claes Dahlén.

– Efter alla inbördes konflikter i Bergshamrapartiet är jag rejält trött på partipolitik, säger han och betonar samtidigt att det inte finns något personligt agg bakom avhoppet.

Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård beklagar Claes Dahléns avhopp.

– Han har gjort mycket nytta för partiet.

Bränngård hoppas att partiet kan fortsätta spela en roll i Solnapolitiken.

– Bergshamrapartiet är fortfarande ett obundet parti. Efter valet vill vi vara en del i ett blocköverskridande styre, säger han.

Claes Dahlén blev medlem i Bergshamrapartiet 2014 och har fram till nu suttit i styrelsen. Han lämnar även alla beredningsgrupper där han suttit som representant för Bergshamrapartiet.

MER Mandat i Solna

Mandatfördelning i Solna kommunfullmäktige efter valet 2014.
M 20
L 6
KD 2
C 2
S 14
MP 8
V 5
SD 3
BEP 1, innehas av Göran Thingwall (M)

Stockholm Direkt