Överrens. Trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons (M), regeringens utredare Johan Edstav och kommunstyrelsens ordförande i Haninge Meeri Wasberg (S).

Nytt avtal med staten – ska ge 12000 bostäder och nya pendelstationer

På en pressträff i Rosenbad på måndagen förklarade bostadsminister Peter Eriksson att 12 000 bostäder i Haninge ska bli av. SL och Trafikverket ska också kartlägga om och var det kan byggas fler pendeltågsstationer.

  • Publicerad 17:23, 18 dec 2017

Regeringen har tecknat en avtalsförklaring med Haninge kommun och SL. Beslutet innebär att staten, kommunen och landstinget tillsammans ska satsa för att få till ett helt nytt stadsdelsområde i Haninge, närmare bestämt i Hemfosa.

Totalt handlar det om 12 000 bostäder som kan byggas.

– För Haninges del en fantastisk möjlighet att bygga nya städer. Vi är en kommun som växer väldigt mycket. Den fortsatta tillväxt kommer ske till stor dels längs pendeltågslinjerna, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) var också nöjd med avtalsförklaringen.

– Det här är ett bra uttryck för när infrastrukturutvecklingen går hand i hand med kollektivtrafiken, stadsutveckling och bostadsbyggande. Och att det bildar en helhet som skapar bra stadsmöjligheter för många människor, säger han.

Nya pendeltågsstationer

Förutom bostäder innebär samarbetet att Trafikverket med hjälp av SL ska kartlägga om, och var, det kan byggas fler pendeltågsstationer.

– Det känns väldigt bra. Jag överlämnar avtalen till regeringen idag, från och med första januari tillsätts en ny kommitté som har ansvar för att de fortsätter, vårdas och följs upp. Samt att en hög byggnadstakt av bostäder fortsätter, säger regeringens utredare Johan Edstav.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.