Foto: Alexander Farnsworth

Nytt avtal – Så mycket höjs hyrorna när Huge stambyter

Hyresgästföreningen och Huge har kommit överens hur stambyten och renoveringar för 5300 lägenheter i Huddinge ska gå till och vad de ska kosta.

  • Publicerad 14:00, 12 dec 2017

En stor del av Huges bostäder är byggda på 60- och 70-talet. Särskilt i Vårby, Flemingsberg och Skogås. 5300 bostäder som nu behöver rustas upp de närmaste tio till 15 åren.

Nu är ett nytt avtal färdigförhandlat för de kommande upprustningarna.

Hyresgästerna ska få möjlighet att välja mellan tre olika renoveringsalternativ, som också varierar i pris. Vid alla renoveringar görs stambyte och renovering av badrum men i basnivån byts även el och blandare i köket ut.

– Nästa nivå är kök från Modexa som innebär att även köksluckor och bänkskiva byts ut. I det dyraste alternativet Kök Plus helrenoveras köket och vi lägger in nya mattor målar väggarna, säger Tommy Ålund, chef för bostad på Huge Bostäder.

Hyreshöjningen efter renoveringen blir mellan cirka 25 och 40 procent, beroende på vilket alternativ som hyresgästen själv väljer.

Båda parter nöjda

Både Huge och Hyresgästföreningen är glada att avtalet är klart.

– Upprustningar är en av Hyresgästföreningens viktigaste frågor och det är alltid mycket oro när en fastighet ska upprustas. I och med detta avtal så skapar vi en förutsägbarhet för hyresgästen eftersom de kommer att veta om hyran i förväg och de kan själva välja renoveringsnivån, säger Ulrika Odeblom, förhandlingsledare vid Hyresgästföreningen region Stockholm.

– Vi har förhandlat i två år så vi är glada att avtalet äntligen är klart, både för Huge Bostäder men även självklart för våra hyresgäster, säger Tommy Ålund på Huge Bostäder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.