Nyöppnat. Rawa Askar har tillsammans med sin man precis öppnat fik med bagels och sallader i Västertorp. Foto: Elina Lundberg

Nytt bagelfik har öppnat i Västertorp

Västertorp har fått ett nytt kafé. Det är paret Rawa och Thamer Askar, som blev kära när de jobbade ihop på en restaurang i Fruängen, som nu startar eget tillsammans.

  • Publicerad 14:53, 10 jun 2019

Det är precis intill Hägerstensåsens södra tunnelbaneentré som Bagel café nyligen öppat. Bakom disken inne på fiket står Thamer Askar och fixar mackor och sallader från klockan sex på morgonen.

Det nyöppnade kaféet driver han med sin fru Rawa Askar. De träffades och blev ett par på jobbet i Fruängen för fem år sedan.

– Det var på en restaurang där vi arbetade båda två i flera år. Vi blev kära och har varit ett par sen dess och har velat öppna något eget tillsammans, säger Rawa Askar.

Att deras första ställe hamnade i Hägersten var en slump. Paret bor i Södertälje och de har tittat på mängder med olika lokaler innan de fastnade för läget på Skidvägen.

Känner sig efterlängtade

– Här är det alltid mycket folk som kommer och går hela tiden. Det är nära tunnelbanan och simhallen. Jag tror folk kommer förbi här hungriga och vill köpa med sig nyttig mat eller frukost, säger Rawa Askar.

Populär pumptrackbana tillbaka i Söderort

Hon är ekonom och jobbar även på Astrazeneca. Han har tidigare arbetat på bagelfik i Danmark. Nervösa för att driva eget är de inte.

– Nej, vi har koll på läget och vi har fått så många positiva reaktioner. Folk har saknat det här och längtat efter att vi skulle öppna, säger Rawa Askar.