SPORTIGA BOSTÄDER. Ett bostadskvarter ska byggas ovanpå två underjordiska isrinkar där Hovet idag står. Foto: Castellum Stockholm, Wallenstam och Åke Sundvall Projekt.

Nytt besked: Då rivs Hovet

Hovet vid Globenområdet ska rivas. Nu har nya detaljer om tidsschemat blivit offentliga.

  • Publicerad 15:14, 7 dec 2018

Att Hovet planerar att rivas har vi skrivit om tidigare, likaså att Globen ska genomgå en omfattande renovering och upprustning då arenan inte längre håller måttet, vare sig när det kommer funktion, skalskydd eller säkerhet.

Hovet ska rivas och ersättas av nya bostadskvarter

På stadsbyggnadsnämndens möte nästa vecka ska ett så kallar start-PM för planerna klubbas. Klart är att Hovet ska rivas för att ge plats åt bostäder, kommersiella ytor samt två underjordiska isrinkar.

– Arbetet pågår för fullt. Men det är politiska beslut som ska fattas och många pusselbitar som ska falla på plats, säger Mats Viker, vd på SGA Fastigheter.

Målet är att ta fram tillräckligt med information och uppgifter för att det ska kunna skapas underlag för genomförandebeslut, som kan klubbas av kommunfullmäktige. Lyckas man med det kan rivningen av Hovet dra igång år 2022.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är planen. När Globen har rustats kan Hovets verksamhet flytta in där. Och efter det kan vi dra igång med rivningen, säger Mats Viker.

Tanken är att det ska byggas ett bostadskvarter där Hovet står. Under husen ska det bli en ”Hötorgshallenliknande” kommersiell yta i gatuplan, och under den två ishockeyrinkar för träning.

Ny preliminär tidplan

Nu: Start-PM klubbas av stadsbyggnadsnämnden.

Sommar 2019: Genomförandebeslut klubbas i Kommunfullmäktige.

Höst 2019: Modernisering, upprustning och renovering av Globen. Något som kan pågå i cirka två år.

2021: Hovets hockeyverksamhet kan flytta in i Globen.

2022: Hovet kan börja rivas. 2023: De underjordiska hockeyrinkarna kan stå klara.

FAKTA: Det här ska göras

✔ Globen ska renoveras och Hovet ska rivas.

✔ Två underjordiska träningsrinkarna planeras byggas under dagens Hovet samt rivningstomten där Söderstadion tidigare låg.

✔ På platsen ska det även byggas 700-1000 bostäder, kontor, butiker, restauranger och ett antal förskolor.

✔ Området är en del av Söderstaden där den långsiktiga planen är att skapa en stadsmiljö som länkar samman Hammarbysjöstad, Årsta, Enskede, Blåsut och Södermalm.

En dömd för styckmord i Högdalen

Nyheter Kropp hittades vid Flaten – 18 års fängelse Under torsdagsförmiddagen dömdes en man till 18 års fängelse för det uppmärksammade styckmordet i Högdalen i slutet på förra året.torsdag 18/7 12:05

Person anhållen för mord i Johanneshov

Nyheter Offret man i 40-års åldern Under gårdagen hittades en avliden man i en lägenhet i Johanneshov. Nu är en tidigare frihetsberövad person i ärendet anhållen skäligen misstänkt för mord.torsdag 18/7 10:16