SPORTIGA BOSTÄDER. Ett bostadskvarter ska byggas ovanpå två underjordiska isrinkar där Hovet idag står. Foto: Castellum Stockholm, Wallenstam och Åke Sundvall Projekt.

Nytt besked: Då rivs Hovet

Hovet vid Globenområdet ska rivas. Nu har nya detaljer om tidsschemat blivit offentliga.

  • Publicerad 15:14, 7 dec 2018

Att Hovet planerar att rivas har vi skrivit om tidigare, likaså att Globen ska genomgå en omfattande renovering och upprustning då arenan inte längre håller måttet, vare sig när det kommer funktion, skalskydd eller säkerhet.

Hovet ska rivas och ersättas av nya bostadskvarter

På stadsbyggnadsnämndens möte nästa vecka ska ett så kallar start-PM för planerna klubbas. Klart är att Hovet ska rivas för att ge plats åt bostäder, kommersiella ytor samt två underjordiska isrinkar.

– Arbetet pågår för fullt. Men det är politiska beslut som ska fattas och många pusselbitar som ska falla på plats, säger Mats Viker, vd på SGA Fastigheter.

Målet är att ta fram tillräckligt med information och uppgifter för att det ska kunna skapas underlag för genomförandebeslut, som kan klubbas av kommunfullmäktige. Lyckas man med det kan rivningen av Hovet dra igång år 2022.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är planen. När Globen har rustats kan Hovets verksamhet flytta in där. Och efter det kan vi dra igång med rivningen, säger Mats Viker.

Tanken är att det ska byggas ett bostadskvarter där Hovet står. Under husen ska det bli en ”Hötorgshallenliknande” kommersiell yta i gatuplan, och under den två ishockeyrinkar för träning.

Ny preliminär tidplan

Nu: Start-PM klubbas av stadsbyggnadsnämnden.

Sommar 2019: Genomförandebeslut klubbas i Kommunfullmäktige.

Höst 2019: Modernisering, upprustning och renovering av Globen. Något som kan pågå i cirka två år.

2021: Hovets hockeyverksamhet kan flytta in i Globen.

2022: Hovet kan börja rivas. 2023: De underjordiska hockeyrinkarna kan stå klara.

FAKTA: Det här ska göras

✔ Globen ska renoveras och Hovet ska rivas.

✔ Två underjordiska träningsrinkarna planeras byggas under dagens Hovet samt rivningstomten där Söderstadion tidigare låg.

✔ På platsen ska det även byggas 700-1000 bostäder, kontor, butiker, restauranger och ett antal förskolor.

✔ Området är en del av Söderstaden där den långsiktiga planen är att skapa en stadsmiljö som länkar samman Hammarbysjöstad, Årsta, Enskede, Blåsut och Södermalm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu kan du hyra stadens elbilar

Nyheter Tjänstebilar från bilpool blir tillgängliga kvällar och helger – ska öka tillgängligheten i hela Stockholm Stockholms stad gör det nu möjligt för invånarna att använda stadens el-poolbilar under kvällar och helger. I mars rullar satsningen ut i ett första steg.söndag 17/2 18:30

Så får du som är 16 år ett sommarjobb i Stockholm 2019

Nyheter GUIDE: Dags att söka – här är jobben Från och med denna vecka kan du som är ung och flitig söka sommarjobb inom Stockholms stad – men det finns också andra alternativ för den som inte tänker ligga på latsidan i sommar. Här följer ett...söndag 17/2 9:00