Nytt besked: Då stängs Liljeholmsbron

Liljeholmsbron är i dåligt skick och måste renoveras. Arbetet kommer medföra stor påverkan på både gång-, cykel- och biltrafiken.

  • Publicerad 07:10, 22 nov 2017

Det är de två öppningsbara klaffarna på Liljeholmsbron som behöver renoveras. Parallellbron (rent tekniskt räknas det som två broar) närmar sig helt enkelt slutet av sin tekniska livslängd.

Tidigare var Trafikkontorets plan att påbörja renoveringen under 2017. Men så blir det inte. Arbetet skjuts på framtiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det blir nog preliminärt om två, tre år, säger Erik Söderberg, kommunikationsansvarig på Trafikkontoret.

Planen är att stänga av en körriktning i taget under renoveringsarbetet. Det kommer medföra mycket köer och en hel del strul för både fotgängare, cyklister och bilister, men samtidigt kommer bron på det här sättet inte stängas av helt för trafik.

Trafikkontoret hoppas på att landa i ett inriktningsbeslut till våren.

– Ja, det är vårt mål. Och prognosen är som sagt att bron ska renoveras inom två, tre år, säger Erik Söderberg.

Varför skjuts renoveringen på framtiden?

– Det har inte passat in. Det ska göras mycket andra åtgärder i området och det gäller att göra det här när det stör så lite som möjligt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.