Nu byggs stadens modulhus endast för familjer. Foto: Linda Green/Pressbild

Nytt besked om modulhusen i Beckomberga: kan bli färre lägenheter

Nu kommer staden med ett nytt besked som kan påverka hur många lägenheter som byggs i de planerade modulhusen i Örby och Beckomberga.

  • Publicerad 16:09, 6 apr 2017

Frågan om vilka som är tänkta att flytta in i de planerade modulhusen i Beckomberga har varit omdiskuterad sen planen att bygga presenterades. Sedan en tid tillbaka har staden sagt att man planerat för ett blandat boende bestående av både familjer och ensamhushåll. Minst 30 procent skulle utgöras av familjer.

Nu har beskedet ändrats igen: de modulhus som planeras att byggas i Stockholm ska bebos av endast familjer.

– Det är 100 procent familjer som vi planerar för. Vi har fått klart för oss att vi har en fördelning som innebär att det är ungefär 400 familjer som kommer komma till Stockholm som nyanlända under 2017 och det är bland familjer vi har det största akuta boendeproblemet, säger Fredrik Jurdell och tillägger:

– Tanken om 400 ensamkommande män i modulhusen som det har ryktats om, det var inte sant förut och det är verkligen inte sant nu heller.

Modulhusen åter på tapeten på kvällens nämndmöte i Bromma

Färre lägenheter

För modulhusen i Örby, som staden nu går vidare med och bygger, innebär det att lägenheterna blir större för att passa barnfamiljer, och därmed blir det också färre lägenheter, från 175 till cirka 100.

Stockholm går före domstolen – bygger modulhus för nyanlända NU

På frågan om det nya beskedet innebär att även Beckomberga minskar från 175 till 100 lägenheter understryker Fredrik Jurdell att det ännu inte finns något beslut för om spaden alls kommer att sättas i marken i Beckomberga. Den planeringen är därför ännu inte helt klar.

– Men i och med att det är familjer som vi planerar för så utgår de mindre lägenheterna och ersätts av större. Jag kan bara konstatera att Beckomberga är ungefär samma storlek, och hade planerats på samma sätt, som i Örby, säger han.

Kan detta komma att ändras på nytt?

Det ska det inte göra, sen vet jag inte exakt vilka familjer det blir – det kan vara ett, två, fyra eller fem barn. Men det vågar jag säga – det är familjer som kommer gälla, de är vårt mest akuta läge just nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47

M: "Majoriteten glömmer stockholmarnas otrygghet"

Debatt när Brommas politiker möttes Moderaterna i Stockholm riktar kritik mot den rödgrönrosa majoritetens arbete mot våldsbejakande extremism och otrygghet. Det orsakade debatt under gårdagskvällens politikermöte i Bromma. "Vi kan...fredag 25/5 15:29