Illustration av den nya fotbollsplanen, sett från Essingeleden. Foto: Stockholms stad

Nytt besked öppnar för omstridd fotbollsplan

En viktig kabel under Fredhällsparken riskerar att stoppa bygget av den omstridda fotbollsplan som planeras där. Nu kan StockholmDirekt avslöja att Ellevio tänker ansöka om att flytta kabeln.

  • Publicerad 15:11, 24 apr 2018

Efter att detaljplanen för fotbollsplanen i Fredhällsparken varit ute på granskning stod det klart att den stött på ett stort problem. En elkabel av "regional betydelse" ligger i marken där planen planeras och kan därmed stoppa hela bygget.

Elnätsbolaget Ellevio skrev då i sitt granskningsutlåtande att kabeln "inte är utan vidare aktuell för en flytt”. Nu har man dock bestämt sig för att försöka flytta den.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Det senaste som hänt är att vi meddelat staden att vi är villiga att flytta kabeln om vi får godkänt från Elberedskapsmyndigheten som är en del av Svenska Kraftnät. Vi kommer ansöka om godkännande i närtid och det tar cirka en månad att få besked. Vi har också nära dialog med handläggare på staden kring frågan", skriver Jonathan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Fotbollsplanen i Fredhällsparken kan stoppas

Exakt varför kabeln har så stor betydelse vill Ellevio inte berätta. Men klart är att förhoppningen om ett klubbande av planen i stadsbyggnadsnämnden innan sommaren ter sig allt mer orealistisk.  

Fotbollsplanen blir rekorddyr – träd måste flyttas med tyska supermaskiner

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska Stockholms stombussar bli snabbare

Nyheter Hårdsatsning på ettan och fyran Längre busskörfält, ihopslagna hållplatser och borttagna p-platser. Så vill stadens snabba på ettan och fyrans bussar.måndag 20/8 11:14

Nu öppnar Stockholms nya jättegymnasium

Nyheter De första eleverna redo att plats i anrika byggnaden på Kungsholmen Det var spänning i luften på Hantverkargatan på måndagsmorgonen när Anna Whitlocks gymnasium slog upp portarna. "Det känns spännande att få vara med från början och forma kulturen i skolan", säger...måndag 20/8 10:28