Illustration av den nya fotbollsplanen, sett från Essingeleden. Foto: Stockholms stad

Nytt besked öppnar för omstridd fotbollsplan

En viktig kabel under Fredhällsparken riskerar att stoppa bygget av den omstridda fotbollsplan som planeras där. Nu kan StockholmDirekt avslöja att Ellevio tänker ansöka om att flytta kabeln.

  • Publicerad 15:11, 24 apr 2018

Efter att detaljplanen för fotbollsplanen i Fredhällsparken varit ute på granskning stod det klart att den stött på ett stort problem. En elkabel av "regional betydelse" ligger i marken där planen planeras och kan därmed stoppa hela bygget.

Elnätsbolaget Ellevio skrev då i sitt granskningsutlåtande att kabeln "inte är utan vidare aktuell för en flytt”. Nu har man dock bestämt sig för att försöka flytta den.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Det senaste som hänt är att vi meddelat staden att vi är villiga att flytta kabeln om vi får godkänt från Elberedskapsmyndigheten som är en del av Svenska Kraftnät. Vi kommer ansöka om godkännande i närtid och det tar cirka en månad att få besked. Vi har också nära dialog med handläggare på staden kring frågan", skriver Jonathan Björck, pressansvarig på Ellevio.

Fotbollsplanen i Fredhällsparken kan stoppas

Exakt varför kabeln har så stor betydelse vill Ellevio inte berätta. Men klart är att förhoppningen om ett klubbande av planen i stadsbyggnadsnämnden innan sommaren ter sig allt mer orealistisk.  

Fotbollsplanen blir rekorddyr – träd måste flyttas med tyska supermaskiner

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Gummit i lekparkerna måste bort

Nyheter V: "Farliga för både barns hälsa och miljön" Fallskydd som är gjorda i platsgjuten gummi i stans lekparker är farliga för miljön såväl som barnen och måste tas därför tas bort. Det kräver nu Vänsterpartiet på Södermalm.måndag 22/10 17:56

Campus Manilla utreds efter larm om våld

Nyheter Rektorn på prinsessan Estelles skola svarar på kritiken Skolinspektionen utreder prinsessan Estelles skola på Djurgården efter larm om kränkningar och våld. Skolans rektor säger att hon välkomnar utredningen.måndag 22/10 16:45