Renovering. En omfattande renovering av Strömstaholmsskolan tvingar elever till evakuering. Foto: Albin Tingstedt

Nytt beslut om Skönstaholmsskolans framtid

På torsdag beslutar utbildningsnämnden om upprustningen av Skönstaholmsskolan blir av.

  • Publicerad 16:30, 28 aug 2019

Eftersom Skönstaholmsskolans elevantal ökat har man sedan 2017 utrett en möjlig upprustning av skolan. I det ingår underhållsarbete och en utbyggnad för att bereda plats för ännu fler elever.

Idag har skolan som ligger i Hökarängen 358 elever fördelat på 13 klasser. Efter upprustningen kommer skolan ha plats för 392 elever och 14 klasser. Man vill också göra om det nuvarande mottagningsköket till ett tillagningskök, addera fler administrationsutrymmen, toaletter och grupprum samt en elevhälsa. Arbetsmiljöanpassningar ingår också, som förbättring av ventilation, akustik och tillgänglighet.

På torsdag beslutas det i utbildningsnämnden om upprustningen blir av.

Under upprustningen flyttas skolans elever till Kvickentorpsskolan. Evakuering förväntas påbörjas under sommaren 2020 och Skönstaholmsskolan väntas vara åter i bruk augusti 2022, men kan bli uppskjutet till januari 2023.

Så är dina grannar – enligt söksajten

Nyheter Stereotyp eller sanning? Söderortsbor tycker till om populära tjänsten Pensionärer, barnfamiljer eller "urbana singelhushåll"? En tjänst på hitta.se gör det möjligt att se vilken typ av människor som bor på en specifik plats. Men går det verkligen att stämpla ett helt...lördag 25/1 8:00

M-toppens svar efter kritik mot vapenmässa

Nyheter König Jerlmyr utesluter inte nytt arrangemang i Älvsjömässan En internationell vapenmässa i Älvsjö väckte hård kritik mot stadens policy för uthyrning av kommunala fastigheter. Nu svarar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).fredag 24/1 7:00