Torget. Här kommer den nya restaurangen att ligga, maten blir samma: burgare. Foto: Maria Svensson

Nytt burgarhak tar över efter Caliburger i Täby

En del av Täby torg har varit tomt sedan Caliburger och Liban Bistro lämnade. Nu ska en norrländsk hamburgerkedja testa vingarna i de tomma restauranglokalerna.

  • Publicerad 16:55, 30 jan 2020

I slutet av förra året fick det omtyckta Caliburger och Liban Bistro stänga sin restaurang, till många Täbybors besvikelse. Lokalen har sedan dess stått tom.

Men nästa vecka kommer hantverkare till Täby torg för att rusta upp lokalen som ska göras om till hamburgerkedjan Bastard Burgers.

– Det känns spännande att få öppna i Täby, säger Björn Havden, etableringschef på Bastard Burgers.

Startade i Luleå

Den norrländska kedjan startade sin första butik i Luleå och har sedan starten öppnat 29 restauranger runt om i Sverige. 2020 planerar de att öppna 20 restauranger till, där restaurangen i Täby är en av de nya.

Kedjan serverar burgare i olika tappningar, milkshakes och öl. Här kan man även få den vegetariska burgaren Beyondburgaren som påminner om kött, men som är gjord på ärtor och rödbetsjuice.

Tuff konkurrensen

Nu ska hela lokalen, som tidigare var två restauranger, byggas om för att passa företagets koncept. De hoppas nu att torget kommer att bli mer levande.

– Lokalen kommer storleksmässigt vara lika stor men vi kommer göra om den efter vårt koncept, vilket startar nästa vecka, säger han.

Torget kommer nu ha flera hamburgerställen och mitt emot Bastard Burgers ligger McDonalds.

– Jag tror att konkurrensen är något som alla får leva med, det är inte bara i Täby centrum utan restaurangutbudet ökar i alla delar av Sverige, säger Björn Havden.

Dörrarna kommer, om allt går som det ska, att slås upp den fredag 6 mars. I sommar utlovas uteservering.

Klarar Täby av fler burgarhak?

– Det tror jag absolut, säger han.

Nytt. Björn Havden från Bastards Burgers ser fram emot öppningen vid Täby torg. Foto: Bastards Burgers

Det här saknar Täbyborna på Torget: