Förväntansfull. Jonas Findell ser fram emot att öppna det nya caféet. Foto: Patrik Wirén

Nytt café öppnar i stans äldsta industribyggnad

Det händer saker på Sibyllegatan. Förhoppningsvis ska ett helt nytt café kunna ta emot de första gästerna redan nästa vecka.

  • Publicerad 11:51, 25 apr 2018

Caféet, som kommer heta Kavalleriet, är beläget i anrika Kronobageriet – Stockholms äldsta bevarade industribyggnad. Vissa delar byggdes så tidigt som 1645 och här har det genom åren bland annat bakats bröd åt Stockholms militär. Sedan förra året ryms även scenkonstmuseet på adressen – och nu är det dags för ett nytt café att slå upp sina dörrar.

Ett par hantverkare och cafégrundaren Jonas Findell finns på plats när Östermalmsnytt kommer på spontanbesök. Han ser upp från sin laptop och förklarar att de hoppas kunna öppna inom kort.

– Tredje eller fjärde maj är det vi siktar på, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Målet är att skapa ett café med ledig atmosfär och med mer ambitiösa smörgåsar och sallader än de som vanligtvis återfinns på stadens caféer. Sammanlagt kommer det att finnas plats för 150 gäster, varav hälften på den uteservering som just nu håller på att färdigställas.

– Vi kommer ha fokus på högkvalitativt kaffe och ett smalt men noga utvalt utbud av alkoholdrycker, säger Jonas Findell som sedan tidigare bland annat driver Gast på Rådmansgatan, Kaffeverket vid St Eriksplan och Snickarbacken 7.

Nu ser han fram emot att möta nya gäster i kvarter som redan lockar både museibesökare och Dramatenpublik.

– Jag har länge velat öppna någonting här men inte lyckats hitta rätt lokal. Det ska verkligen bli jättekul, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Söderbo väcktes av pågående inbrott

Nyheter Inbrottstjuvarna kastade sig ut genom fönstret En person på Södermalm vaknade i morse av att hunden morrade och upptäckte då att två personer befann sig i lägenheten.måndag 20/8 8:48

Gigantisk japansk filminspelning på Stadion

Nyheter SE FILMEN: Här tar de oss tillbaka till OS 1912 200 statister och ett stort japanskt filmteam. Stockholms stadion har i veckan intagits av filminspelningen som ska ta tittaren tillbaka till OS 1912.söndag 19/8 20:00