Lida Caster är på plats på det nya företagscentret, här tillsammans med näringslivsutvecklaren Magnus Isberg. Foto: Ella Söderberg

Nytt center ska underlätta för lokala företagare

Ett nytt företagscenter på Tuna torg ska ge Vallentunas egenföretagare möjligheten att skapa kontakt med både kommunen och andra företagare.

  • Publicerad 16:55, 22 feb 2019

I onsdags öppnade det nya företagscentret i kommunhuset. Egentligen är det en smygöppning, den officiella invigningen är den 19 mars. Centret är ett rum till höger om kommunhusets reception, där syftet är att företagare i Vallentuna kan sitta och arbeta.

– Här kan de träffa andra företagare och nätverka, samtidigt som det förenklar mötet med oss i kommunen då vi sitter i samma hus, säger Magnus Isberg, näringslivsutvecklare på kommunen.

Företagscentret är ett av alliansens vallöften berättar Magnus Isberg, och ska underlätta för företagarna i Vallentuna. I rummet finns för tillfället ett bord och sex stolar, men fler möbler ska till. Meningen är att företagare som inte har ett eget kontor helt enkelt ska kunna droppa in och arbeta i några timmar.

– Det här visar att vi satsar offensivt på att stötta näringslivet. Tanken är att det ska gälla för många som sitter hemma vid köksbordet och jobbar. Det går inte att boka platser här, men om man vill ha ett kundmöte kan man kontakta mig så kan vi absolut bistå med ett mötesrum.

– Framförallt är det också enkelt att få kontakt med kommunen, och då får även våra kommunkolleger se hur företagarna jobbar.

Nätverka med andra

En som redan hittat hit är Lida Caster. Hon har eget företag och jobbar med webmarketing och grafisk formgivning.

– Jag fick ett mejl om det och ville gå och kolla. I vanliga fall jobbar jag hemifrån eller sitter på kaféer, vilket också är trevligt, men här kan man träffa andra företag och nätverka, säger Lida Caster.

Du kommer inte att störas av andra som sitter och jobbar här samtidigt?

– Jag har två småbarn hemma, så jag är van. Plus att de som sitter här jobbar ju också, säger Lida.

Snart ska en tv och höj- och sänkbara skrivbord upp. Magnus Isberg berättar att rummet även kan fungera som ett showroom, där konst och produkter som lokala Vallentunaföretagare kan visas upp. Och i dagarna ska ytterligare en sak installeras:

– Kaffemaskinen, kanske det viktigaste, säger Magnus Isberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58