Foto: Mostphotos

Nytt coronafall inom vård och omsorg

Nytt coronafall bekräftat inom vård och omsorg i Enköping. Samtidigt råder det brist på både skyddsmaterial och personal.

  • Publicerad 13:07, 25 mar 2020

Ytterligare ett coronafall har bekräftats inom vård- och omsorgsförvaltningen. Den här gången handlar det om en person inom LSS-verksamheten. Personen ska enligt kommunen nu vårdas på sjukhus.

"Tar det dag för dag"

Samtidigt rapporterar vård- och omsorgförvaltningen att det råder stor brist på skyddsmaterial i förvaltningens verksamheter. Det mest akuta har handlat om att Liljegården, som har flera bekräftade fall av Covid-19, bland annat behöver fler munskydd. Idag kom en efterlängtad leverans av skyddsutrustning.

– Vi har en tät dialog med Länsstyrelsen och är tacksamma för den samordning som sker i länet. Dagens leveranser gör att vi klarar vården i dag. Men situationen är väldigt ansträngd och vi är i ett läge där vi tar det dag för dag, säger Anna-Karin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS.  

Söker vårdutbildade i andra förvaltningar

Samtidigt har bemanningssituationen förvärrats inom vård och omsorg. Just nu är det en stor frånvaro bland sjuksköterskor. Nu genomförs ett ett kommunövergripande arbete med att få fram vårdutbildade medarbetare från andra förvaltningar som kan gå in och jobba inom vård och omsorg för att täcka upp behovet av personal.

– Kommunen kraftsamlar och vi hoppas att vi kan få in medarbetare med vårdutbildning snarast. Det är en stor risk att ha så många sjuksköterskor borta, säger Anna-Karin Bye. 

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46