Barnföreställning. I februari kommer konceptet ”Efterhäng” för barnfamiljer till Spånga. Foto: Mikael Andersson

Nytt efter-förskolan-häng kommer till Spånga

Nu kommer en liveföreställning för barn till Spånga Folkan, en sorts afterwork för de yngsta. Tanken är att föräldrar och barn kan hänga och äta tillsammans.

  • Publicerad 12:08, 4 feb 2020

Karneval. Så här såg det ut för ett drygt år sedan när Efterhäng arrangerades i Vällingby. Foto: Evelina Hertz

Torsdagen den 13 februari öppnas dörrarna till Spångas första "Efterhäng". Under premiären kommer ett helt jazzband att inta scenen i Spånga Folkan.

– Hela idén är att föräldrar och barn enkelt ska kunna ta sig till ett ställe efter förskolan där det finns utrymme att hänga och umgås, och där man kan titta på en föreställning med livemusik, berättar Mia Ternström på Musikcentrum Öst, som producerar det hela.

Det är inte alltid så lätt för småbarnsfamiljer att hitta tiden att ta sig hela vägen till stan för att se en föreställning, tanken är därför att det ska ske i närområdet.

Här blir helvetestimmen efter föris till karneval

"Göra det enkelt"

Efterhäng vill även förenkla middagsbestyren och erbjuder enklare mat på plats.

– Vi försöker göra det så enkelt som möjligt för småbarnsfamiljerna. Utan att behöva blanda in skärmar, säger Mia Ternström.

Konceptet startades 2017, och totalt är 24 konserter på olika platser bokade i år. Förhoppningen är att ännu fler barn i olika stadsdelar ska få ta del av fler föreställningar framöver. Det hela är ett samarbete mellan Stockholms Stad och Musikcentrum Öst.

Vill du vara med?

Plats? Spånga Folkan

När? Premiär torsdagen 13 februari 15.30-17.30, därefter 12 mars, 16 april

Pris? 50 kr/person (barn under två år gratis)

Visa merVisa mindre