I år kan badgästerna vid Lövstabadet köpa glass även i nya Sjökaféet. Foto: Ahmed Almalah

Nytt fik vid Lövstabadet inför sommarlovet

Sol, bad och glass? Ja, i sommar kommer badgäster vid Lövstabadet kunna köpa glass och hyra badleksaker i nyöppnade strandfiket.

  • Publicerad 11:44, 13 jun 2018

Äntligen sommar och dags för sol, bad och förhoppningsvis en och annan glass. I år får badgäster vid Lövstabadet tillökning på fikafronten med nya Sjöcafé Lövstabadet. Precis vid vattnet vid klipporna håller de till.

– Jag har bott i Hässelby gård och bor nu i Grimsta så det här är mina trakter. Tidigare har jag jobbat i bilbranschen men jag gillar att driva eget, jag fick idén om ett kafé vid Lövstabadet och pratade med kommunen, säger ägaren Ahmed Almalah.

Positiv respons

Förutom glass och snacks går det att hyra uppblåsbara badleksaker och gummibåtar. Den första juni öppnade kafét och enligt Ahmed har responsens varit positiv.

– Det har varit fullt med folk, speciellt på helgerna. Det är jätteroligt och folk har blivit superglada, säger Ahmed Almalah.

Han hoppas få tillstånd att börja servera enklare maträtter under sommaren och planen är också att få till en toalett så småningom. Öppettiderna är måndag till torsdag klockan 11-19 och fredag till söndag kl 11-21.

– Förutom folk som badar så hoppas jag att de som bara sitter på klipporna eller promenerar förbi kommer hit, jag vill vara tillgänglig för alla. Jag vill att de som kommer till Lövstabadet ska känna sig trygga och ha roligt, säger Ahmed Almalah.

Även populära kaféet Bladverket på Kyrkhamnsvägen 20 håller öppet i sommar. De serverar bland annat våfflor och hembakat fika.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nio-till-fem-jobb är inget för Parisa

Nyheter Under sommaren kommer vi varje vecka intervjua en Vallentunapolitiker. Först ut är Parisa Liljestrand (M). Hon berättar vilka som är de viktigaste frågorna i årets val, vad hon gör på fritiden och...torsdag 21/6 14:09

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Nyheter Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26