Tunnelbanans röda linje skulle enligt förslaget kunna dras vidare från Fruängen till Huddinge centrum. Foto: Roland Magnusson/Mostphotos

Nytt förslag: Dra tunnelbanan till Huddinge C

Stockholms handelskammare har lagt fram ett våghalsigt förslag med 22 nya tunnelbanestationer, varav två skulle hamna i Huddinge.

  • Publicerad 10:50, 9 okt 2017

Stockholms handelskammare har tillsammans med konsultföretaget Tyréns tillåtit sig själva att drömma fritt om framtiden för Stockholms lokaltrafik. En av idéerna de lade fram den 9 oktober var att dra tunnelbanans röda linje vidare från Fruängen via Långsjö och Snättringe till Huddinge centrum.

Visionen: T-bana och 20 900 bostäder i Snättringe

– Mycket av det vi föreslår borde egentligen vara på plats redan i dag. Kapaciteten är otillräcklig, samtidigt som Stockholms län växer med närmare 40 000 människor varje år. Nu krävs det framtidsinriktade beslut från politikens sida, säger Daniella Waldfogel, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare i ett pressmeddelande.

Enligt rapporten kan dessa nya tunnelbanor även medföra 200 000 nya bostäder, utöver de som kommunerna redan har börjat planera för. För Huddinge centrum gäller det 30 100 bostäder och för Snättringe 20 900.

Utöver Huddinge vill Stockholms handelskammare även dra tunnelbana till Arninge i Täby i norr, Gustavsberg och Tyresö i öster och Viksjö i nordväst.

Nya hårda tag från SL mot fusket

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.