Roller Derby. Den växande sporten har kämpat för en egen plats i åratal. Foto: Karin Nilsson

Nytt försök för rollerderby-arena i Söderort

Fortsättning följer om en eventuell rollerderby-hall i södra Stockholm. Nu skissar staden på en idrottshall som också kan användas för rullskridskor.

  • Publicerad 20:00, 30 okt 2018

Idén om att bygga en rollerderby-hall i Söderort lever än, men hur och när har staden fortfarande inte spikat. Först tänkte man sig en kombinerad hall för skridsko och rollerderby med en budget på 50 miljoner. Sen bantade man ner projektet till en oisolerad hall enbart för rollerderby: prislapp 25 miljoner kronor.

Fullstor hall med trägolv

Nu är tredje alternativet uppe på bordet, och det kan bli en idrottshall som också rymmer rollerderby. Det betyder i så fall en fullstor hall med innermått 20 gånger 40 meter.

Sveriges första rollerderbybana kan byggas i Hagsätra

– Hallen ska i första hand anpassas för rollerderby därför blir det i så fall trägolv och det kan även användas av till exempel basket, handboll och innebandy, säger Hans Eriksson, idrottsplanerare i Stockholm stad.

Han och kollegorna räknar just nu på flera alternativ till hallar och ärendet kommer att presenteras för politikerna nästa år.

Klart 2021

– Vi har fortfarande ett uppdrag att ta fram ett förslag till en rollerderby-hall men allt hänger på vilken budget vi får. I januari bör vi veta mer hur mycket hallen får kosta.

Platsen som diskuteras är fortfarande Hagsätra IP, där konstisbanan ligger idag. Om beslut fattas i idrotts- och fastighetsnämnden i början av nästa år kan bygget starta 2020 och vara klart inom ett år, enligt Hans Eriksson.

Klart: Nu byggs Stockholms första rollerderby-hall

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En person misstänkt för brott efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon har krockat på Magelungsvägen vid 17-tiden på fredagseftermiddagen.fredag 18/1 18:03

Staden om hånade rondellen i Söderort: "Bra"

Nyheter Trafikkontoret gillar bygget trots att förare kör rakt över Områdets nya rondell blev en snackis i Hägerstensåsen i höstas. Men trots att många fortfarande kör rakt över den är staden nöjd. “Rondellen fungerar bra”.fredag 18/1 16:19