Roller Derby. Den växande sporten har kämpat för en egen plats i åratal. Foto: Karin Nilsson

Nytt försök för rollerderby-arena i Söderort

Fortsättning följer om en eventuell rollerderby-hall i södra Stockholm. Nu skissar staden på en idrottshall som också kan användas för rullskridskor.

  • Publicerad 20:00, 30 okt 2018

Idén om att bygga en rollerderby-hall i Söderort lever än, men hur och när har staden fortfarande inte spikat. Först tänkte man sig en kombinerad hall för skridsko och rollerderby med en budget på 50 miljoner. Sen bantade man ner projektet till en oisolerad hall enbart för rollerderby: prislapp 25 miljoner kronor.

Fullstor hall med trägolv

Nu är tredje alternativet uppe på bordet, och det kan bli en idrottshall som också rymmer rollerderby. Det betyder i så fall en fullstor hall med innermått 20 gånger 40 meter.

Sveriges första rollerderbybana kan byggas i Hagsätra

– Hallen ska i första hand anpassas för rollerderby därför blir det i så fall trägolv och det kan även användas av till exempel basket, handboll och innebandy, säger Hans Eriksson, idrottsplanerare i Stockholm stad.

Han och kollegorna räknar just nu på flera alternativ till hallar och ärendet kommer att presenteras för politikerna nästa år.

Klart 2021

– Vi har fortfarande ett uppdrag att ta fram ett förslag till en rollerderby-hall men allt hänger på vilken budget vi får. I januari bör vi veta mer hur mycket hallen får kosta.

Platsen som diskuteras är fortfarande Hagsätra IP, där konstisbanan ligger idag. Om beslut fattas i idrotts- och fastighetsnämnden i början av nästa år kan bygget starta 2020 och vara klart inom ett år, enligt Hans Eriksson.

Klart: Nu byggs Stockholms första rollerderby-hall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Mystisk fiskrens förbryllar i Gubbängen

Nyheter Stadsdelen: "Vi kommer inte göra något åt saken" Nära Gubbängens IP gjorde en person på hundpromenad en udda upptäckt. En större mängd fiskrens låg dumpad i skogen.måndag 19/11 16:30