School's in. Här ska unga få lära sig yrken som undersköterska, elektriker och byggjobbare. Foto: Yrkesgymnasiet

Nytt gymnasium öppnar i Skarpnäck

Utbudet av skolor i Söderort växer när Skarpnäck får ett nytt gymnasium.

  • Publicerad 15:52, 12 jun 2018

Det handlar om Yrkesgymnasiet som för tillfället ligger i TV4-huset i Värtahamnen. Men staden ska bygga om rejält i de kvarteren, och den kåken ska bli något helt annat. Oklart vart ännu.

Så istället för att invänta detaljplanens dom väljer Yrkesgymnasiet att flytta till Flygfältsgatan 11 i Skarpnäck inför nästa termin. Pluggets chef Tatjana Miletic säger att hon inte tror att flytten till Skarpnäck kommer att påverka skolan på något sätt, även om upptagningsområdet både blir större och lite annorlunda.

Ny konstskola i Skarpnäck

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Analys: M och MP – en knepig kärlekshistoria

Krönika ✓Sexismanklagelser ✓Härskartekniker ✓Plågsamt dålig stämning Kommer smekmånaden att vara i fyra år, eller kan gammalt groll mellan M och MP få det att börja gunga, skriver redaktionschef Hampus Jarnlo om Stockholms nya grönblå styre.lördag 20/10 9:00