VINYL OCH ÖL. David Mortimer-Hawkins, närmast kameran, tillsammans med Johanna Carlsson (Bierhaus) och John Tsihlis (Frequency Beer Works). Foto: Patrik Wirén

Nytt hak lockar med hantverksöl och rock

Rockmusik och hantverksöl. Det är temat för en nyöppnad bar på Tegnérgatan som vill locka fler än skäggiga ölnördar.

  • Publicerad 16:48, 23 okt 2017

Stockholmsbryggeriet Frequency Beer Works har nu även en egen bar. Längst in i ölhaket Bierhaus lokaler på Tegnérgatan 10 har bryggeriet, som startades av In Flames-sångaren Anders Fridén och David Mortimer Hawkins, till vardags artistchef på Sony Music, skapat en bar där musiken får lika stort utrymme som ölen.

Klassisk krog tillbaka i Vasastan

– Allt vi gör är kopplat till musik och öl. När det blev aktuellt med baren var vinylspelaren det första vi sa att vi ville ha. Johanna och Chamoun här på Bierhaus gick igång direkt på idén. Tanken är att vi en gång i veckan ska ha tema ”Bring your own” då alla är välkomna att ta med sig sina egna vinyler, cd-skivor eller kassetter, berättar David medan en tidig Kiss-låt hörs från högtalarna.

De satsar på SUPER-lokal kvarterskrog

I skivhyllan vid vinylspelaren, kassettdäcket och cd-spelaren syns klassiska namn som Velvet Underground, Queen och Depeche Mode. På väggarna har designern Jerker Josefsson, som bland annat arbetat med Miss Li och Anna Ternheim, placerat konsertaffischer som stärker musiktemat ytterligare. Men Frequency Beer Works Tap Room handlar givetvis även om ölen. I kranarna finns förutom bryggeriets egna öl ytterligare några sorters hantverksöl.

Prisad krögare öppnar ny bar på Sankt Eriksplan

– Men du behöver inte alls vara ölnörd för att komma hit. Många ölställen blir lite väl skäggiga och gubbiga, men vi vill att alla ska känna sig hemma här. Det här ska vara ett vardagsrum för vuxna.

Frequency Beer Works Tap Room har öppet måndagar-lördagar klockan 15-01.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Nytt besked om Pålsundet

Nyheter Omstridda rivningen skjuts upp Rivningen av Söder Mälarstrand vid Pålsundets båthamn försenas. Tidigast 2019 kommer arbetet att kunna påbörjas. Samtidigt ska det tittas på en ny gestaltningsmässig lösning, meddelar Miljöpartiet...onsdag 20/6 11:24

Nu får fotgängare en del av supercykelbanan

Nyheter Avslöjar: Stadens nya plan efter ilskan Efter ilskan mot att folk knatar och joggar i cykelbanan. Nu ska staden temporärt dela av sträckan förbi Norr Mälarstrand för att göra plats för fotgängare och cyklister under pågående arbete med...onsdag 20/6 11:15