Sorgebarn. Annexet vid Smedsuddsbadet står tomt sedan 2016. Foto: Per Brandt

Nytt hopp för 1800-talshus på Kungsholmen

Det gamla Annexet vid Smedsuddsbadet har stått tomt i över två år sedan kajakklubben fick flytta ut på grund av en stundande renovering. Men fortfarande är det inte klart vad som händer med 1800-talsbyggnaden.

  • Publicerad 09:53, 24 jul 2018

Lena Johanson är Fastighetskontorets nytillträdda projektledare för Annexet. Hon arbetar just nu med att ta fram en plan för renoveringen, som sedan ska presenteras för kommunen.

– Just nu tittar vi på vad renoveringen kan komma att kosta och om den kan rymma en kommunal verksamhet. Det går inte att säga så mycket mer i dagsläget, säger hon.

Vilken typ av verksamhet vet man ännu inte, men det sportcenter som diskuterades i ett tidigare skede finns inte med i bilden längre.

Tidigare har det även talats om en restaurang eller ett kafé, är den idén skrotad?

– Nej, ingenting är skrotat. Men i första hand tänker vi oss någonting kommunalt. Om det inte fungerar så får vi gå vidare till andra potentiella hyresgäster.

Anrika strandhuset kan bli krog

I höst så räknar Lena Johanson med att kunna presentera vad man kommit fram till. Gällande kajakklubbens nya klubbhus, som ska ersätta det klubben hade i Annexet, så tror hon att en bygglovsansökan kommer att vara klar och lämnas in i slutet av året.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm i valet 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan nu På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00