Sorgebarn. Annexet vid Smedsuddsbadet står tomt sedan 2016. Foto: Per Brandt

Nytt hopp för 1800-talshus på Kungsholmen

Det gamla Annexet vid Smedsuddsbadet har stått tomt i över två år sedan kajakklubben fick flytta ut på grund av en stundande renovering. Men fortfarande är det inte klart vad som händer med 1800-talsbyggnaden.

  • Publicerad 09:53, 24 jul 2018

Lena Johanson är Fastighetskontorets nytillträdda projektledare för Annexet. Hon arbetar just nu med att ta fram en plan för renoveringen, som sedan ska presenteras för kommunen.

– Just nu tittar vi på vad renoveringen kan komma att kosta och om den kan rymma en kommunal verksamhet. Det går inte att säga så mycket mer i dagsläget, säger hon.

Vilken typ av verksamhet vet man ännu inte, men det sportcenter som diskuterades i ett tidigare skede finns inte med i bilden längre.

Tidigare har det även talats om en restaurang eller ett kafé, är den idén skrotad?

– Nej, ingenting är skrotat. Men i första hand tänker vi oss någonting kommunalt. Om det inte fungerar så får vi gå vidare till andra potentiella hyresgäster.

Anrika strandhuset kan bli krog

I höst så räknar Lena Johanson med att kunna presentera vad man kommit fram till. Gällande kajakklubbens nya klubbhus, som ska ersätta det klubben hade i Annexet, så tror hon att en bygglovsansökan kommer att vara klar och lämnas in i slutet av året.