När ett hyresavtal är på plats kan Järfälla ryttarförening börja använda sig av det som planerat. Fram tills dess står det tomt. Foto: Mikael Andersson

Nytt hyresavtal på gång för Järfälla ryttarförening

Förra helgens invigning av det nybyggda stallet i Säby ställdes oväntat in i sista stund. Detta efter att kommunen inte ville skriva under det hyresavtal som Järfälla ryttarförening behöver för att få flytta in. Men nu är det på gång.

  • Publicerad 15:24, 10 maj 2019

Carina Carlsson, ordförande i Järfälla ryttarförening Foto: Mikael Andersson

Det var förra måndagen som Järfälla ryttarförening skulle skriva under ett hyresavtal med Järfälla kommun, för att få tillgång till det nybyggda stallet i Säby gård som kommunen byggt där för verksamheten.

Men kommunen backade ur i sista stund, då Alliansen som styr i Järfälla ville se över avtalet en gång till, med målet att ha ett nytt avtal klart i juni. Något som väckte många frågetecken hos ryttarföreningen, som var rädda att de inte skulle kunna utöka sin verksamhet som planerat till hösten.

Nya bud

Men nu är det nya bud – under fredagen har ryttarföreningen skrivit under ett nytt avtal, som kommer gälla förutsatt att kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner det på sitt nästa möte, 29 maj.

– Det kändes jätteskönt att kunna meddela det här till våra medlemmar och vår personal. Det blev orolig stämning förra veckan med hur det skulle gå med verksamheten. Så nu blev alla väldigt glada. Jag har svårt att se att kommunen ska säga nej till avtalet, säger Carina Carlsson, ordförande i Järfälla ryttarförening.

Invigningen av nya stallet i Säby stoppas av kommunen

Planen: Inflytt i juni

Om allt går som tänkt och kommunen skriver under avtalet 29 maj får ryttarföreningen flytta in i början av juni.

Något som gör att de hinner planera och komma igång med sin utökade verksamhet till hösten som det var tänkt.

Det främsta tillägget som kommunen gjorde i avtalet var att ryttarföreningen ska jobba med att stärka integrationen, något Carina Carlsson menar sker redan i dag.

– För oss är det här är en självintegrerande verksamhet. Vi lägger ingen vikt vid vad folk har för bakgrund, det viktigaste är att man anammar vår värdegrund och deltar i verksamheten på ett schysst sätt, säger hon.

Torsten Friberg (C), ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden i Järfälla, kommenterar det hela så här i ett pressmeddelande:

– Nu får äntligen ryttarföreningen tillgång till stallet. Det är mycket positivt och jag hoppas att föreningslivet kan fortsätta att utvecklas i Järfälla. Samtidigt så skapar det nya avtalet också möjligheter för en stärkt integration i kommunen vilket är mycket positivt.

Stockholm Direkt