Krögardebuterar. Vallentunaborna Maria Mützell och Liisi Guilotte bestämde sig för att öppna sitt alldeles egna kafé – i Vallentuna kulturhus. Foto: Linda Gren/Privat

Nytt kafé öppnar i Kulturhuset i Vallentuna

I augusti öppnar Vallentunaborna Liisi Guilotte och Maria Mützell ett nytt kafé i Vallentuna Kulturhus. Det ska heta Café Form och fokusera på närodlad och ekologisk fika.

  • Publicerad 16:58, 7 jun 2019

Idén om att starta ett kafé föddes när vännerna Liisi Guilotte och Maria Mützell insåg hur bra de samarbetade på barnens innebandycuper.

– När vi haft cuper har vi alltid lagat maten själva till pojkarna. Det är alltid jag och Maria som kört tillsammans och vi kompletterar varandra bra, hon praktiskt med administrativt och jag gillar att planera och laga mat, det är det bästa jag vet. Vi passar superbra ihop så varför inte göra något tillsammans tänkte vi, säger Liisi Guilotte.

När vännerna sedan började titta på lokaler kom tipset om att det fanns en efterfrågan på ett kafé i Kulturhuset.

– Det har varit efterlängtat att kunna sätta sig ner och ta en kaffe i Kulturhuset. Vi hoppas att det här ska bli den där samlingsplatsen. Att man tar en kopp kaffe eller äter lunch tillsammans när man varit på bibblan, att det blir en naturlig plats att stanna, säger Liisi.

40 sittplatser

Kaféet, som vännerna döpt till Cafe Form, kommer öppna i augusti och servera hembakat fikabröd, kaffe från Uppsala samt soppor och pajer till lunch. Ingredienserna ska vara närodlade och ekologiska i största möjliga mån och sopporna är tänkta att ha ett kulturellt tema.

– Det finns otroligt mycket gott i soppväg. Vi ska försöka ha ett tema med olika länder och kulturer. Kanske ta hjälp av folk från Vallentuna från andra länder och få tips på goda soppor, säger Liisi.

Fiket får 40 sittplatser och hamnar direkt till vänster när man kommer in i kulturhuset.

De tar Pippi Långstrumps jul upp på scen

Nyheter "Pippi innebär girl power" Pepparkaksbak på golvet, klappar i trädet och Lilla gubbens meterlånga halsduk. I december blir "Pippi firar jul" till musikal på teater Intiman vid Odenplan, och vi har träffat några av...torsdag 5/12 16:45

De samlar Norrorts hundägare för gemensam prommis

Nyheter Alla kan följa med och öva lydnad Söker du sällskap till hundpromenaden – och vill passa på att köra övningar ihop med en hundinstruktör? Nu startar Danderyd-Täby brukshundsklubb gemensamma promenader för kommunernas hundägare.onsdag 4/12 15:56
Stockholm Direkt