Krögardebuterar. Vallentunaborna Maria Mützell och Liisi Guilotte bestämde sig för att öppna sitt alldeles egna kafé – i Vallentuna kulturhus. Foto: Linda Gren/Privat

Nytt kafé öppnar i Kulturhuset i Vallentuna

I augusti öppnar Vallentunaborna Liisi Guilotte och Maria Mützell ett nytt kafé i Vallentuna Kulturhus. Det ska heta Café Form och fokusera på närodlad och ekologisk fika.

  • Publicerad 16:58, 7 jun 2019

Idén om att starta ett kafé föddes när vännerna Liisi Guilotte och Maria Mützell insåg hur bra de samarbetade på barnens innebandycuper.

– När vi haft cuper har vi alltid lagat maten själva till pojkarna. Det är alltid jag och Maria som kört tillsammans och vi kompletterar varandra bra, hon praktiskt med administrativt och jag gillar att planera och laga mat, det är det bästa jag vet. Vi passar superbra ihop så varför inte göra något tillsammans tänkte vi, säger Liisi Guilotte.

När vännerna sedan började titta på lokaler kom tipset om att det fanns en efterfrågan på ett kafé i Kulturhuset.

– Det har varit efterlängtat att kunna sätta sig ner och ta en kaffe i Kulturhuset. Vi hoppas att det här ska bli den där samlingsplatsen. Att man tar en kopp kaffe eller äter lunch tillsammans när man varit på bibblan, att det blir en naturlig plats att stanna, säger Liisi.

40 sittplatser

Kaféet, som vännerna döpt till Cafe Form, kommer öppna i augusti och servera hembakat fikabröd, kaffe från Uppsala samt soppor och pajer till lunch. Ingredienserna ska vara närodlade och ekologiska i största möjliga mån och sopporna är tänkta att ha ett kulturellt tema.

– Det finns otroligt mycket gott i soppväg. Vi ska försöka ha ett tema med olika länder och kulturer. Kanske ta hjälp av folk från Vallentuna från andra länder och få tips på goda soppor, säger Liisi.

Fiket får 40 sittplatser och hamnar direkt till vänster när man kommer in i kulturhuset.

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00
Stockholm Direkt