Nytt ställe. Stefan Grez och Maria Christenson öppnar "Christenson & Grez i parken" i Vasaparken. Foto: Mimmi Epstein

Nytt kafé öppnar i Vasaparken

Kaffe, varm choklad, bullar och bröd. Snart slår ett året runt-öppet kafé upp portarna i Vasaparken.

  • Publicerad 16:10, 26 okt 2018

Paret Stefan Grez och Maria Christenson bodde tidigare i närheten av Vasaparken och har länge spanat på den röda stugan invid Odengatan och korvgrillen.

– Vi har varit här mycket och åkt skridskor med barnen och tänkte alltid att det var så synd att det där stället inte var öppet. Det finns inga ställen i parken där man kan få sig en kaffe vintertid. Och vi tycker att kaffe och en bulle är det som förhöjer en parkpromenad, säger Maria Christenson.

Själv är hon uppvuxen i en bagerifamilj och har "levt och andats bröd och bullar" sedan hon var liten.

– Mina föräldrar startade Gateau och hela min familj är i branschen, säger Maria Christenson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Både hon och fästmannen Stefan Grez har utbildat sig till andra yrken men när de skulle bli föräldrar bestämde de sig för att starta ett bageri ihop. I början av 2016 öppnade de Christenson & Grez på Barnhusgatan. De driver också Bageritrucken som åker runt och säljer färskt bröd.

Nu öppnar de upp Kaffestugan i Vasaparken också och byter namn på den till "Christenson & Grez i parken". Bröd, praliner, bullar och annat som bakas i bageriet på Barnhusgatan kommer att säljas där. Man kommer att kunna sitta på uteserveringen under värmelamporna eller ta med sig det man handlar.

– Förutom bullar och kaffe kommer vi att servera soppa från Sibiriens soppkök och varma mackor. Vi tänker på vad vi själva ville ha när vi hängde i parken, säger Stefan Grez och fortsätter:

– Men vi tänker också anpassa oss efter vad folk efterfrågar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Till en början ska de ha öppet onsdag till söndag och har siktet på att öppna redan nu på onsdag, 31/10.