Aktivister. Ulla-Marie Petersson med sonen Valter, 5 månader, och Erika Lantz tror att lokala engagemang är viktiga för att åstadkomma förändring. Foto: Lisa Halldén

Nytt klimatnätverk ska få Täbybor att leva hållbart

Hopp och lokal gemenskap. Det vill två klimataktivister från Täby att deras nya nätverk ska skapa.

  • Publicerad 11:26, 12 feb 2019

Det var under den heta sommaren 2018 som Gribbylund-bon Ulla-Marie Petersson bestämde sig för att hon måste göra allt hon kan för att leva hållbart.

– Jag hade förstått klimatkrisen med hjärnan tidigare, men det var först då jag förstod den med hjärtat och med magen. Jag var gravid och det kändes tufft att mina barn skulle födas in i den här världen, säger hon.

Hon hade redan begränsat sitt flygande och övergått till vegetarisk mat. Men nu ville hon ta det ett steg längre.

– Jag ville hitta personer runt mig, så att vi kan känna styrka tillsammans och inspirera varandra, säger hon.

Tillsammans med Skarpängsbon Erika Lantz startade hon nätverket Ett hållbart Täby och på onsdag den 20 februari är det dags för nätverkets första träff. Den sker i Tibble Kyrka tillsammans med nätverket Klimatsmart Vallentuna och Täby Naturskyddsförenings klimatgrupp.

Nätverket ska fungera som en slags stödgrupp för Täbybor som vill leva hållbart. För även om många Täbybor har ekonomiska möjligheter att konsumera mycket och ohållbart, så finns det också goda möjligheter till förändring här, menar initiativtagarna.

– Det kan kräva stora förändringar i livsstil men många har också kapital att förändra sina liv. Vi som har resurser och möjlighet måste ta ansvar och vara föregångare för ett fossilfritt välstånd, säger Erika Lantz.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt