Klockrån. Flera polispatruller var på plats på Skeppargatan. Foto: Leif Oldenburg / Mostphotos

Nytt klockrån på Östermalm

I går eftermiddag rånades en man på Skeppargatan. Tillvägagångssättet påminner om "Rolexrånaren", men enligt polisen är det för tidigt att säga om det handlar om samma rånare som skapade oro i stadsdelen 2018.

  • Publicerad 11:20, 2 apr 2019

I går, den 1 april, klockan 16:19 fick polisen in larmet. En person hade blivit hotad med ett pistolliknande föremål i sitt trapphus på Skeppargatan på Östermalm och blivit bestulen på ett armbandsur och telefon.

Det var när målsäganden öppnade entrédörren till huset som rånaren passade på att smita in. I samband med rånet uppstod handgemäng och den ensamme förövaren sprang från platsen mot Skeppargatan/Valhallavägen.

Flera polispatruller var på plats och knackade bland annat dörr i huset. Polisen har även kontrollerat om det finns övervakningskameror längs den väg som målsäganden rört sig innan rånet.

Pistolrånare härjar på Östermalm

Tillvägagångssättet påminner om den så kallade Rolexrånaren som härjade på både Östermalm och Kungsholmen sommaren/hösten 2018. Polisen säger dock att det är för tidigt för att kunna säga om det är samma rånare och anser inte att det finns särskild anledning till oro för de boende i området.

Däremot ger kommunpolis Louise Bovin ett användbart tips.

– Om någon frågar ”vad är klockan?” så kan man vara extra uppmärksam eftersom 99 procent av alla människor nuförtiden har en egen mobiltelefon där de kan se tiden, konstaterar hon.

Ingen är i nuläget gripen för brottet som rubriceras som grovt rån.

Polisens bilder på Rolexrånaren i Stockholm