INTERN ILSKA. Moderater på Östermalm vill att deras Stockholmsordförande ska lämna sin plats. Foto: Direktpress/Moderaterna

Nytt krav efter AKB: M-toppen i Stockholm bör också avgå

Anna Kinberg Batras avgång är inte nog. Nu vill moderater på Östermalm peta ytterligare en av M-topparna.

  • Publicerad 14:42, 25 aug 2017

Det är 23 moderater från Oscar Södra på Östermalm som kräver att ordförande för Stockholmsmoderaterna, Joakim Larsson, kliver åt sidan och avgår.

Anledningen: Han lyssnar inte på medlemmar och väljare. Särskilt inte när det kommer till bygget av Nobel Center på Blasieholmen.

– Motståndet mot Nobel Center är och har varit hemskt starkt bland våra väljare, men även inom partiet. Men Joakim Larsson bryr sig inte om oss medlemmar, säger Claes Melin, moderatmedlem i föreningen Oscar Södra.

Varför går ni så här långt att ni kräver hans avgång?

– Vi har gång på gång försökt få kontakt med ledningen, men de är omöjliga. Man får aldrig något svar. Vi behandlas som luft. Jag har tillhört det här partiet i 40-50 år och det här är första gången jag blir så här upprörd, men känner att jag har rätt att agera, säger Claes Melin.

Moderaterna i Stockholm vill byta partiledare

Joakim Larsson har inte tid att svara på frågor över telefon men skickar en kommentar via mejl.

"I dag har vår partiordförande meddelat att hon avgår. I detta allvarliga läge för vårt parti är det viktigt att vi samlar oss och gemensamt blickar framåt mot valet 2018 med ambitionen att vinna förtroende för vår politik. Jag tänker ägna min tid åt att samtala med väljare om varför Moderaternas politik för en minskad jobbklyfta, ökad trygghet, bättre brottsbekämpning och en fungerande bostadsmarknad behövs i Stockholm och Sverige. Jag uppmanar alla aktiva moderater i Stockholm att göra detsamma" skriver Joakim Larsson.

Moderaternas ras i Stockholm: ”SD-utspelet har påverkat”

Enligt Claes Melin är det betydligt fler än 23 Moderater på Östermalm som vill se att Joakim Larsson ställer sin plats till förfogande.

– Det finns minst lika många som tycker samma sak som jag, men inte vågar gå ut offentligt med det. Joakim Larsson hävdar att ”Moderaterna är ett parti som värnar Stockholms kultur” men hans agerande är raka motsatsen. Oansvarigt och fegt, säger Claes Melin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.