NYÖPPNAT. Nu har D. Brand x Friends öppnat på Fridhemsgatan. Från vänster, Damon, Kim och David Pirzadeh Foto: Per Brandt

Nytt livsstilskoncept öppnar på Kungsholmen

En helvegetarisk krog. Butik med hållbart mode och inredning. Barberare och frisörer. Allt samlat under ett tak på Fridhemsgatan.

  • Publicerad 12:55, 17 okt 2018

Det har varit ett intensivt jobb under sommaren sedan trion bakom D. Brand x Friends tog över lokalen efter Grandpa och Sixten & Frans. Men nu har man precis öppnat. Krogen, Friends table, kommer vara enbart vegetarisk och målet att vara ett annorlunda grönt alternativ. De ska ha öppet från 10-22, måndag till lördag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det ska inte bara vara sallad eller halloumi utan man ska kunna äta en god hamburgare gjord på till exempel bönor eller en god tortilla. Tanken är att menyn ska förändras och inspireras av olika länder och kulturer hela tiden, säger David Pirzadeh, som driver företaget tillsammans med frun Kim och brodern Damon.

Klart för ny butik och krog på Fridhemsgatan

Målet är att även locka folk till aw-häng och gänget ska satsa på ”lite fräschare cocktails”. Det ska också bli en kafédel berättar David.

I butiken är det deras egna klädmärke som finns och andra utvalda produkter, med två stora gemensamma nämnare. Det ska vara hållbart och unikt. Det gäller även de inredningsprodukter som finns. Allt i lokalen ska gå att köpa hem.

– Gillar man till exempel borden som man äter på så går de att beställa, säger David.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En trappa ner har man dessutom barberare och frisörer, med egna framtagna produkter, på plats.

– Vi har verkligen försökt skapa en destination, där man vill hänga hela dagen, och skapa något nytt. Vi vill inspirera i vardagen, säger David.

– Jag är supernöjd med resultatet och det känns som att folk har uppskattat den här hemma hos-känslan vi har försökt att skapa, säger Kim.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.